Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Nevěděla jsem, do čeho jdu. Fišerová hodnotí skvělou sezonu

Tereza Fišerová je pyšná, jak se po nepovedeném mistrovství světa zvládla připravit na závěr Světového poháru. Výsledky v posledních dvou závodech jí pomohly k celkovým stupňům vítězů ve všech třech kategoriích – na kánoi, na kajaku i v extrémním slalomu. 

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští slalomáři za sebou mají další úspěšnou sezonu

Už na jaře si Fišerová zajistila náročný program, když se poprvé mezi dospělými kvalifikovala do české reprezentace i na kajaku. "Tam jsem fakt nevěděla, do čeho jdu," poznamenala. Nakonec se i na své druhé lodi prosazovala mezi elitu. Na ME se dostala do finále, blýskla se druhým místem v závodě SP v Krakově a celkově v elitním seriálu skončila mezi kajakářkami třetí.

Na kánoi získala bronz na ME a vyhrála červnový závod Světového poháru v Troji. Pak ale přišly horší chvíle. "Po Troji jsem se na vodě trošičku trápila. Hlavně na singlkánoi. Myslím si, že jsem toho singla už měla hrozně moc. Tím, že jsem si vyjela reprezentaci na kajaku, tak jsem spíš toužila závodit hlavně na něm," vzpomínala.

Na konci července se protrápila světovým šampionátem, kde ani v jedné disciplíně nepostoupila do finále. "Byla jsem nachlazená, měla jsem zablokovaná záda a úplně jsem cítila, jak hlava rezignovala na to, abych se z toho dostala," líčila svůj tehdejší stav, o němž bezprostředně po závodech nechtěla hovořit. Když dojela neúspěšné semifinále na kánoi, vlastně se jí ulevilo, že už nebude muset závodit a má čas se dát dohromady. "Jsem na sebe hrozně pyšná, že i po tom mistrovství světa, které se opravdu nepovedlo, jsem se do toho dokázala vrátit a ukázat to na těch posledních dvou svěťákách," uvedla vítězka SP v této kategorii.

Peripetie pro ni byly ponaučením do budoucna. "Myslím si, že mi tahle sezona z tohoto pohledu dala víc, než bych chtěla. Jsem hrozně moc ráda, že jsem si uvědomila, že nejsem stroj, že to tělo taky něco potřebuje a není možné zvládat všechno. Je třeba myslet i na nějakou psychickou přípravu," řekla Fišerová, která neodletí s českou reprezentací na soustředění a závod nižší kategorie do Londýna, protože bere antibiotika.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články