Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Nejkrásnější voda, kterou doma máme, pochvaluje si Lipno Prskavec

Po mistrovství republiky proběhl na Lipně i závod Českého poháru ve vodním slalomu. Trať, která se označuje za jedinou skutečně přírodní na světě, se tak opět otevřela jen na několik dní, které si nikdo z pravých vodáků nenechá ujít. 

Je nám líto, video expirovalo.
Je to nejkrásnější voda, kterou doma máme, říká o Lipnu Prskavec

Jen tři dny v roce se voda pod klidnou hladinou lipenské nádrže mění za hrází v nespoutaný živel a 21 metrů krychlových za sekundu roztáčí své rodeo. Tohle miluje i olympijský vítěz Jiří Prskavec, tento víkend neporažený.

"Klasicky pršelo, ale je to nejkrásnější voda, kterou doma máme. Je to přírodní voda a my jsme moc rádi, že jsme si to tady mohli užít. 

Tam, kde končí slalomová trať, začíná ráj pro milovníky divoké vody z řad veřejnosti. Nadšence vozí nahoru speciální vlak a oni mohou celé dny na plastových lodích zdolávat Vltavu klidně Čertovými proudy až do Vyššího Brodu. V místě, kde byl dříve železniční most, a proto se mu říká Železňák, se přidávají závodníci ve sjezdu na divoké vodě. Ani déšť nikomu radost z jedinečného zážitku zkazit nemůže.

"Počasí na Lipně bylo takové, jaké bývá obvykle, ale my vodáci jsme na to už zvyklí," říká vítězka kategorie C1 ve sjezdu Zuzana Dziadková. "Je to takový vodácký svátek. Sjedou se tady všechny kategorie, všichni závodníci a je to parádní voda," doplnil Jan Šindelář, vítěz kategorie K1.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články