Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Mladí vodní slalomáři na ME ovládli na kánoích hlídky a mají další tři zlaté medaile

Po čtvrtečním triumfu kajakářek se na juniorském mistrovství Evropy ve vodním slalomu v Bratislavě zaskvěli také čeští kanoisté, kteří vyhráli tři ze čtyř závodů hlídek. Tituly získali ženy do 23 let, junioři i juniorky, které se radovaly až po zrušení padesátisekundové penalizace za neprojetí branky. Bez medaile skončila jen mužská třiadvacítka, na niž zbylo osmé místo.

Je nám líto, video expirovalo.
České hlídky kanoistů ovládly ME juniorů

Ženská třiadvacítka v sestavě Eva Říhová, Gabriela Satková a Tereza Kneblová zajela s jediným dotykem branky nejčistší jízdu ze všech osmi týmů.

Rychlejší byly jen Slovenky, ale ty doplatily na čtyři "šťouchy" a skončily druhé. "Jeden ťuk sice přišel, ale předvedly jsme dobrý výkon. Jsem ráda, že jsme to po roce zopakovaly," řekla pro svazový web Kneblová.

Také junioři Lukáš Kratochvíl, Tomáš Větrovský a Filip Jiras měli jako jediní jen dvousekundovou penalizaci a porazili o pouhou půlsekundu Francouze, kteří inkasovali o čtyři trestné sekundy víc. "V hlídkách úplně nezáleží na tom jet výbornou jízdu, ale především jet čistě nebo s minimem doteků. Základ je plynulé střídání," konstatoval Větrovský.

Juniorky Julie Štěpánková, Valentýna Kočířová a Natálie Erlová se dočkaly zlatých medailí až po přehodnocení původních výsledků, v nichž jim patřilo až třetí místo. Nakonec ale rozhodčí 50 trestných sekund zrušili, místo neprojetí branky zapsali pouze dotek a české trio zvítězilo s téměř půlminutovým náskokem před Britkami.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články