Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kvalifikaci MS zvládli čeští juniorští vodní slalomáři s bravurou

Na mistrovství světa vodních slalomářů do 23 let v Krakově probíhaly kvalifikační jízdy a českým barvám se v nich nadmíru dařilo. Z prvního místa postoupili do semifinále kanoisté Václav Chaloupka s Terezou Fišerovou i kajakářka Amálie Hilgertová. Smíšené dvojice juniorů Tereza Kneblová, Martin Kratochvíl a Daniel Urban, Ivana Kloboučková navíc pro českou výpravu vybojovaly zlato a stříbro v kategorii C2 mix. Reprezentanti tak navázali na úterních šest medailí ze závodů hlídek.

Je nám líto, video expirovalo.
Hilgertová vyhrála na MSJ s přehledem kvalifikaci

Kromě tří vítězů kvalifikace postoupili do semifinále mistrovství světa i všichni další čeští slalomáři do třiadvaceti let.

Naděje na dovoz cenných kovů je velmi slušná. Už v pátek pojedou semifinále, a snad i finále, kajakářky, mezi kterými vládla Amálie Hilgertová. Ta triumfovala s největší převahou 0,87 sekundy.

"Z prvních pěti závodnic se o to můžu suverénně poprat. Ale je to přece jen vodní slalom a odchylka divoké vody je velká," uvedla Hilgertová.

V pátek budou o medaile bojovat i kanoisté včetně Václava Chaloupky. V sobotu pak bude první příčku z kvalifikace hájit Tereza Fišerová na singlkanoi.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články