Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dostihy 2024

Krejčí obhájil titul slalomářského mistra Evropy do 23 let, zlato bere i Galušková

Dvojnásobnou radost ze zisku nejcennějšího kovu dopřáli fanouškům v Českých Budějovicích slalomáři na evropském šampionátu do 23 let. Kajakář Jakub Krejčí totiž obhájil titul a stejnou kategorii K1 ovládla také Antonie Galušková. Medailovou sbírku domácí reprezentace navíc rozšířila stříbrem i juniorka Olga Samková.

Je nám líto, video expirovalo.
Na domácím kanálu obhájil Krejčí titul mistra Evropy ve slalomu do 23 let

Krejčí zopakoval loňské prvenství ze Solkanu. Na své domovské trati byl nejlepší už v kvalifikaci i v semifinále a závod o medaile vyhrál čistou jízdou s náskokem 1,78 sekundy před Miquelem Travém ze Španělska.

"Závodil jsem doma a obhajoval titul, což je vlastně ta nejhorší kombinace. Byl jsem opravdu nervózní a těší mě, jak jsem to ustál. Dokázal jsem předvést dvě hezké jízdy a jsem neskutečně šťastný," uvedl českobudějovický rodák. Před rokem ve Slovinsku získal titul i v extrémním slalomu a nyní bude usilovat o opětovné zkompletování double.

Galušková prošla do finále až jako předposlední, ale rozhodující jízda jí vyšla perfektně. Trať sjela bezchybně a zvítězila o 47 setin před Angele Hugovou z Francie. "Když jsem na startu slyšela, že Kuba vybojoval titul, tak jsem si řekla, že to musím taky zkusit," prohlásila dvojnásobná juniorská mistryně světa po premiérovém evropském triumfu.

Druhá česká finalistka Lucie Nesnídalová naopak nezopakovala skvělé semifinále, ve kterém byla nejlepší, a s osmisekundovou penalizací uzavřela desetičlennou finálovou výsledkovou listinu.

Samková nestačila jen na Němku Paulinu Pirrovou. Obě jako jediné zvládly finále bez doteku branky a v cíli je od sebe dělilo 2,11 sekundy. Vítězka semifinále Klára Kneblová skončila se dvěma "šťouchy" hned pod stupni vítězů.

Bez medaile zůstali v areálu Lídy Polesné jen juniorští kajakáři. Nejlepší z tria českých finalistů Štěpán Venc, který se letos v Ivree stal juniorským vicemistrem světa, obsadil i kvůli dvěma dotekům branek osmé místo.

Mistrovství Evropy juniorů a závodníků do 23 let ve vodním slalomu v Českých Budějovicích:

Do 23 let: Muži: K1: 1. Krejčí (ČR) 79,05 (0 tr. sekund), 2. Travé (Šp.) -1,78 (0), 3. Dietz (Něm.) -2,25 (2), ...v semifinále 20. Bárta (ČR).

Do 23 let: Ženy: K1: 1. A. Galušková (ČR) 88,88 (0), 2. Hugová (Fr.) -0,47 (0), 3. Apelová (Něm.) -1,94 (4), ...10. Nesnídalová -17,96 (8), v semifinále 14. G. Satková (všechny ČR).

Junioři: K1: 1. Castryck (Fr.) 81,47 (2), ...8. Venc -6,28 (4), 9. Semerád -6,35 (4), 11. Novák (všichni ČR) -8,17 (8).

Juniorky: K1: 1. Pirrová (Něm.) 91,89 (0), 2. Samková -2,11 (0), ...4. K. Kneblová -5,94 (4), v semifinále 14. Švehlová (všechny ČR).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články