Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Koronavir spláchl i květnové ME slalomářů v Londýně

Mistrovství Evropy ve vodním slalomu se kvůli pandemii koronaviru v květnu v Londýně neuskuteční. Šampionát plánovaný na 15. až 17. května měl být posledním dílem české nominace na letní olympijské hry v Tokiu. Její podmínky se změní.

O zrušení akce informovala Evropská kanoistická asociace (ECA), která se na tom dohodla s organizátory. "Je nám líto, že se to stalo, ale nebyla žádná jiná reálná alternativa," uvedl v tiskové zprávě prezident ECA Albert Woods. Evropská asociace bude nyní hledat náhradního pořadatele pro případný pozdější termín. Pokud neuspěje, ME v této sezoně nebude.

Na evropském šampionátu měl vyvrcholit český nominační boj o jediné účastnické místo v každé kategorii na OH. Svazová trenérská rada pro vodní slalom v pondělí projednávala různé náhradní varianty a nyní musí jednu z nich zvolit.

"Sejdeme se v pondělí a budeme vymýšlet nominační kritéria. Těch variant je hodně i bez toho mistrovství Evropy," řekl reprezentační trenér Jiří Pultera.

Jisté je, že se v původních termínech neuskuteční domácí nominační závody, které se měly jet 18. a 19. dubna na Trnávce a o týden později v Praze Troji. Zatím je svaz odložil na neurčito. Jejich nový termín naplánuje později podle aktuálního vývoje situace v Česku.

Na loňském mistrovství Evropy ve francouzském Pau získala česká výprava dva tituly. Postarali se o ně kajakář Vít Přindiš a překvapivě kajakářka Amálie Hilgertová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články