Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportfilm festivalové ozvěny 2024

Kneblová a Chaloupka v kvalifikaci na kanoi brali druhé místo, postupují i ostatní Češi

Sobotní semifinále závodu kanoí na závěrečné zastávce Světového poháru v Seu d'Urgell bude mít kompletní české zastoupení. Václav Chaloupka a Tereza Kneblová postoupili z kvalifikace dokonce ze druhého místa. V pátečním odpoledním programu se představí ještě kajakáři. Přímý přenos finále K1 sledujte živě od 16:25 na ČT sport a ČT sport Plus.

Václav Chaloupka na závěrečném SP v Seu
zdroj: Kanoe.cz

Bývalý mistr světa Chaloupka si stejně jako olympionik Lukáš Rohan zajistil semifinále už v první kvalifikační jízdě. Jiří Prskavec musel ve své doplňkové disciplíně absolvovat opravu, v níž obsadil za lídrem SP Matejem Beňušem druhé místo, a ani on nebude chybět mezi semifinálovou třicítkou. V pátek odpoledne olympijského vítěze z Tokia 2021 čeká semifinále na kajaku.

V něm se představí také Gabriela Satková, vítězka na kanoi z minulého SP v Ivree, jež byla po první kvalifikaci společně se sestrou Martinou na prvních dvou místech pod čarou. Obě se však vešly do postupové desítky z druhé kvalifikační jízdy a doplní v sobotních bojích o medaile Kneblovou.

V dějišti olympijských her z roku 1992 se rozhodne o celkových vítězích Světového poháru. Finále seriálu může hodně zamíchat celkovým pořadím, protože je ohodnoceno dvojnásobným počtem bodů. Semifinále kategorií K1 startuje ve 14:00.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články