Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Kanoistky mají v hlídkách zlato, kajakářům scházely k bronzu setiny

Výborně vstoupila česká výprava do světového šampionátu ve vodním slalomu v německém Augsburgu. Kanoistky Tereza Fišerová, Gabriela Satková a Martina Satková totiž triumfovaly v závodu hlídek a jsou mistryněmi světa. Kajakáři i kajakářky byli čtvrtí, kanoisté šestí. 

Je nám líto, video expirovalo.
Kanoistky jsou ve slalomu mistryněmi světa

Kanoistkám nesebralo zlaté medaile ani šest trestných sekund za doteky branek, domácí Německo na ně na druhém místě ztratilo vteřinu a půl. "Mám z toho obrovskou radost, jsem ráda, že jsme obhájily titul a ukázaly tady Němcům, že jim to všechno nepatří. A i přes to všechno, co jsme udělaly na začátku, je vidět, že jsme zachovaly klidnou hlavu a že to umíme za jakýchkoli okolností," řekla novinářům Gabriela Satková.

"Jsem za to hrozně ráda, protože ten pocit po dojetí nebyl dobrý, navíc v cíli není výsledková tabule, takže jsme byly zklamané. Ale pak přišli ostatní z týmu a ptali se, proč jsme tak smutné," líčila Martina Satková.

Fišerová prohlásila, že domácí trať vždycky sedí závodníkům, kteří na ní natrénují nejvíc. "Ale myslím, že jsme tady strávily hodně času a hodně tréninku, a z toho myslím, že i pramenilo to dnešní vítězství. V cíli jsme ani jedna nevěděly, co si máme myslet, na co by to tak mohlo stačit. A je to neuvěřitelné začít takhle mistrovství světa," doplnila Fišerová.

Sedmnáct setin sekundy naproti tomu chybělo k medaili kajakářské trojici, kterou spolu s olympijským vítězem Jiřím Prskavcem tvořili Vít Přindiš a Ondřej Tunka. Na medaili kajakáři nedosáhli ani loni v Bratislavě.

Dvě trestné vteřiny za dotek branky si připsal Tunka. "Jo, já jsem na to zvyklý, už jsem si to někdy zažil a vím, co mě bude čekat. Jsem na to připravený,“ prohlásil s úsměvem Tunka. "No jo, Tuňák to pokazil. Ne, já myslím, že jsme to nechali v první části a pak jsme celkem jeli, co jsme chtěli, ale ty výkony byly vysoko, tak to nestačilo. Rozhodně můžu mluvit o zlepšení oproti loňskému roku,“ dodal Prskavec.

Kajakářky Fišerová, Antonie Galušková a Barbora Valíková byly čtvrté, od bronzu je dělily necelé dvě sekundy. Kanoisté Lukáš Rohan, Václav Chaloupka a Vojtěch Heger nenavázali na loňské stříbro a dojeli šestí.

Mistrovství světa ve vodním slalomu v Augsburgu - hlídky:

Muži:

3xK1: 1. Německo (Aigner, Hegge, Hengst) 91,90 (0), 2. Británie -1,78 (2), 3. Francie -3,77 (2), 4. Česko (Prskavec, Přindiš, Tunka) -3,94 (2).

3xC1: 1. Slovinsko (Savšek, Božič, Berčič) 95,48 (0), 2. Slovensko -2,94 (2), 3. Itálie -5,16 (2), ...6. Česko (Rohan, Chaloupka, Heger) -10,33 (6).

Ženy:

3xK1: 1. Německo (Funková, Liliková, Schornbergová) 102,78 (0), 2. Slovinsko -2,48 (0), 3. Polsko -6,47 (2), 4. Česko (Valíková, Fišerová, A. Galušková) -8,39 (2).

3xC1: 1. Česko (Fišerová, G. Satková, M. Satková) 115,35 (6), 2. Německo -1,50 (0), 3. Británie -2,50 (6).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články