Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Fišerová si veze z Německa stříbro, další Češi se do finále nedostali

Tereza Fišerová bere po bronzu v Troji na trati na předměstí Lipska stříbro. Česká olympionička nestačila jen na domácí Andreu Herzogovou, za kterou zaostala o více než čtyři sekundy. Dalších pět českých kanoistů a kanoistek se do finále v Markkleebergu nedostalo. V extrémním slalomu kajakářů přidali Vít Přindiš stříbro a Amálie Hilgertová bronz.

"Jízda byla dobrá s malinkými chybičkami. Přece jen jsem tu natrénovala hodinu a půl a nečekala jsem nějaký větší úspěch. Ale zároveň jsem věděla, že je trať těžká a že mi to vyhovuje," uvedla Fišerová. "Vzestupnou tendenci směrem k olympiádě si moc nechci připouštět. Samozřejmě budu doufat, že to bude pokračovat, ale budu spokojená, i když v Tokiu podám takové výkony jako doposud," řekla.

Fišerová vylepšila třetí příčku z úvodního závodu seriálu, který se konal o minulém víkendu v pražské Troji. Opět skončila za Herzogovou, která před týdnem vybojovala druhé místo za australskou hvězdou Jessicou Foxovou. Mnohonásobná mistryně světa na kánoi či kajaku Foxová se musela dnes po chybách v dolní pasáži spokojit se čtvrtou příčkou. Bronz získala Nadine Weratschnigová.

Třiadvacetiletá Fišerová vyrazila do Markkleebergu jako jediná z českých vodních slalomářů, kteří se chystají na olympijské hry v Tokiu. I když na německém kanále stihla jen krátký trénink, v kvalifikaci zajela druhý čas a stejně si vedla i ve finále, v němž měla jeden dotyk na brance. Čistě zvládla jízdu pouze Herzogová.

V průběžném pořadí SP patří Fišerové třetí místo za Herzogovou a Foxovou, na kterou ztrácí jen bod.

V semifinále vypadli Vojtěch Heger, Tomáš Rak, Václav Chaloupka, Martina Satková a Eva Říhová. Mezi muži zvítězil Francouz Denis Gargaud Chanut.

Satková obsadila první nepostupovou příčku. "Jedenácté místo je vždycky smolné, ale zároveň jsem se oproti Světovému poháru v Troji výrazně posunula a těší mě, že od holek tak daleko nejsem," řekla česká kanoistka, která doplatila na dotek na 21. brance. "Přišlo to asi z únavy a špatného nájezdu. Ta jízda sama o sobě nebyla ideální, ale na druhou stranu nejlepší, kterou jsem tady předvedla," dodala Satková, která byla před týdnem v Praze dvaadvacátá.

Na závěr programu druhého SP v sezoně navázal Přindiš v kontaktní slalomářské disciplíně stříbrem na týden starý pražský triumf. Českého reprezentanta porazil jen Brazilec Pepe Goncalves. "Ve finále mě hned v první protivodě trefil do hlavy Joe Clark, čímž se i diskvalifikoval. Nemít helmu, co mám, asi by to bolelo o dost víc. Ale oklepal jsem se z toho a dokonce měl šanci i na vítězství, protože Pepe udělal ke konci dost velkou chybu," uvedl Přindiš, šestý muž sobotního individuálního závodu.

Hilgertová projela cílem za Němkou Caroline Trompeterovou a Ruskou Ksenií Krylovovou, jež přidala vítězství k bronzu z Troji. "Pořád tenhle závod beru spíš jako zábavu. Až ve finále se mi to úplně nepovedlo a netroufala jsem si drát se dopředu hned. Počkala jsem si, a když jsem věděla, že není na co čekat, tak jsem v cílové rovince zabrala a nakonec Britku předjela," řekla česká kajakářka.

Výsledky SP ve vodním slalomu v Markkleebergu

Muži:

C1: 1. Gargaud Chanut (Fr.) 94,75 (0 trest. sekund), 2. Tasiadis (Něm.) -2,12 (0), 3. Savšek (Slovin.) -4,84 (6), ...v semifinále 13. Heger, 24. Chaloupka, 25. Rak (všichni ČR).

Ženy:

C1: 1. Herzogová (Něm.) 103,91 (0), 2. Fišerová (ČR) -4,35 (2), 3. Weratschnigová (Rak.) -8,89 (2), ...v semifinále 11. M. Satková, 15. Říhová (obě ČR).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články