Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Fišerová je z bronzu nadšená. Medaile mi dodala moc sil, řekla před závěrečným závodem

Kanoistka Tereza Fišerová i přes menší problémy ve třetí brance finálové jízdy dojela do cíle s třetím nejrychlejším časem. Na šampionátu v Liptovském Mikuláši se jí povedl skok na soutoku dvou tratí, uklidnila se a vedla si skvěle. Byla z toho její čtvrtá medaile na mistrovství Evropy, po třech stříbrech první bronzová. Místo oslav ale rovnou nastoupila do závodu extrémního slalomu. Přímý přenos sledujte na ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Finálová jízda Terezy Fišerové na ME v Liptovském Mikuláši

"Ve třetí brance mně to tam úplně vyvezlo a do čtvrté povodné jsem v tom vracáku jela úplně z boku. Naštěstí jsem to zvládla, dokázala jsem se zklidnit a jsem ráda, že i když to na začátku nebylo ideální, tak jsem pak zvládla skočit ten skok. Konečně. A dojela jsem do cíle s celkem hezkým časem," popisovala svou finálovou jízdu.

Ošemetný skok sjížděla opakovaně, v sobotu se s ním potýkala v semifinále i finále na kajaku. "Ve finále kánoe to byl můj nejpovedenější, protože se mi to tu moc nedařilo a jsem ráda, že se mi to povedlo na poslední šanci," oddechla si. Po povedeném manévru přišla improvizace. "V tu chvíli, kdy jsem odskočila, jsem měla jít úplně jiný záběr. Ale cítila jsem, že si tam přehodím, a nakonec to vyšlo, abych najela natěsno i do protivody. Tam se mi hrozně ulevilo. Musím uznat, že po téhle kombinaci se mi jelo mnohem lépe," svěřila se.

Má už šest cenných kovů z evropských a světových šampionátů dospělých, ale žádný titul. Kanoistkám vládnou především Australanka Jessica Foxová a Britka Mallory Franklinová. "Samozřejmě pár desetinek bych na trati našla na druhé místo, ale Mallory jela úplně jinou ligu. Hrozně si zlato zaslouží, protože stejně jako Jessica Foxová předvádí to, kam se musíme dotáhnout," ocenila Fišerová kvality svých soupeřek.

Franklinová víkendový finálový program zvládla, i když ji v závodě hlídek reprezentační kolegyně trefila lodí do obličeje. "Mně jí bylo hrozně moc líto, když jsem to viděla. Jsem ráda, že má bronz z kajaku i zlato ze singlkánoe, protože si to zaslouží. Je přeci jenom tou silou, technikou i rychlostí trochu někde jinde než my ostatní. Takže si myslím, že ona jednoznačně to zlato tady měla mít," komentovala Fišerová její vystoupení.

Sama prožívala nejnáročnější šampionát mezi dospělými, protože vedle kánoe poprvé v seniorské kategorii závodila i na kajaku. A také tam se dostala do finále. "Byla jsem dost unavená, překvapilo mě jak to bylo náročné. Ale moje fyzio konstatovala, že díky tomu, že toho mám víc, se o sebe více starám a tělo vypadá lépe. Dneska už jsem cítila únavu, byla jsem dost zavřená do sebe a hledala si svůj klídek. Jinak jsem pro každou srandu a zklidním se až před závodem. Dneska jsem to cítila jinak a jsem ráda, že jsem ustála nervozitu. I tlak z médií na mě byl. Fakt jsem ráda, že jsem zajela tu jízdu, jak jsem to naplánovala," radovala se po finále kanoistek.

Odpracováno ale ještě neměla, protože se musela nachystat na odpolední závod v extrémním slalomu. "Tahle medaile mi dodala moc sil. I když jsem už unavená, dokážu zklidnit tělo i mysl a svaly si lépe odpočinou. Věřím, že kros zvládnu, to už bude taková třešnička na závěr," dodala.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články