Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Dvě stříbra a bronz. Juniorky na ME v Krakově nadále sbírají úspěchy

Skvělou pohodu na mistrovství Evropy v Krakově předvádí české posádky i nadále. Úřadující šampionka Lucie Nesnídalová vybojovala v kategorii do 23 let stříbro. To také přidala Barbora Galušková. Bronzovou medaili přidala v sobotních jízdách juniorka Markéta Hojdová.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Mladým českým vodákům se na ME v Krakově dařilo

"Jsem nadšená. Jela jsem tu čtyři pěkné jízdy, všechny byly čisté a jako třešnička na dortu je to, že ta finálová byla nejlepší z těch všech," uvedla Nesnídalová, kterou o 1,56 sekundy porazila Eva Pietrachaová z Francie.

Galušková s Hojdovou nestačily jen na Polku Dannu Hanekovou. Stříbrnou medailistku Galuškovou připravil o zlato dotek v poslední brance, její ztráta činila jen 1,52 sekundy. "Úplně zbytečně jsem se prstíčkem dotkla a dala jsem šťouch. Ačkoliv mě ta chyba stála zlatou medaili, tak stříbro beru všemi deseti," prohlásila.

Kajakáři skončili těsně pod stupni vítězů. V závodě mužů do 23 let byl čtvrtý úřadující mistr světa Jakub Krejčí, mezi juniory obsadil stejnou pozici Jáchym Burger.

V neděli jsou v Polsku na programu semifinálové a finálové jízdy kanoistů a kanoistek v obou kategoriích. O cenné kovy se bude bojovat i v kayakcrossu. V páteční časovce, která slouží jako kvalifikace a v níž se od letoška nově rovněž udělují medaile, byla mezi juniorkami nejrychlejší Klára Mrázková.

Medaile už čeští reprezentanti v Krakově sbírali ve čtvrtek a v pátek v závodech hlídek. Tituly získaly juniorské kajakářky i kanoistky. Kajakáři byli mezi juniory stříbrní stejně jako kanoistky do 23 let, bronz přidaly kajakářky do 23 let.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články