Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Cítím se lépe a záda drží, říká Přindiš před důležitou sezonou

Vít Přindiš se přes zimu vedle přípravy na sezonu zaměřil na stabilizaci zad, která ho v posledních letech trápila. Jejich stav není ideální, Přindiš však hlásí, že je vše na dobré cestě.

Vít Přindiš
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Vicemistr světa z roku 2017 si před nominačními závody pochvaloval, že je na tom se zády lépe než dřív. "Musím říct, že se cítím mnohem líp než poslední dva roky, kdy jsem se s tím trápil a nevěděl, co to je," řekl. Prospěla mu spolupráce s fyzioterapeutem a kondičním trenérem Jakubem Kmeťkem.

"Nějaké tři čtyři měsíce mě intenzivně trápil, že jsem si s ním přidával tréninky. Snažil se nějakým způsobem stabilizovat okolí těch obratlů a plotýnek, aby to drželo," líčil Přindiš. Kmeťko mu pomáhal i při soustředění v Austrálii, i když to pro Přindiše bylo náročné.

"Byl to docela dril, protože jsem si dal třeba posilovnu, vodu, pak jsem musel jet za ním přes oběd cvičit, takže jsem nestihl občas ani jíst a musel jsem zase na vodu," vyprávěl třicetiletý kajakář.

Vít Přindiš
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

Jeho záda už asi nikdy nebudou v ideálním stavu, takže se snaží více poslouchat tělo. Pokud cítí bolest nebo zatuhnutí, raději upraví nasazení v tréninku, než aby riskoval větší problémy. "Trénink ve Veltrusech jsme zvládli se ctí, i když jsme se převlékali u auta v šesti stupních a pršelo. Cítím se moc dobře psychicky i fyzicky a doufám, že to vydrží," pochvaloval si.

Nominace je specifická tím, že ovlivní šance kajakářů na OH 2020. Účastníci mohou získat první body do kvalifikace. "Pro mě je důležité se tam dostat. Takhle jsem chyběl v repre rok před tím, co se jelo o Rio. Vím, jak to je, v jaké situaci jsme všichni. Bude důležité se do té repre dostat, ale není to úplně nezbytné pro olympiádu, i tak by tam byla ještě šance," řekl.

První dva nominační závody se uskuteční tento víkend ve Veltrusech, další dva o týden později v Praze-Troji. Započítávat se budou tři nejlepší výsledky. Kajakáři jedou o dvě volná místa, protože Jiří Prskavec má jako stříbrný medailista z loňského MS nominaci jistou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články