Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Čeští vodní slalomáři počítali na SP v Čunovu jen finálové účasti

Světový pohár ve vodním slalomu pokračoval na bratislavském kanále v Čunovu. Českým reprezentantům se tentokrát nedařilo a zůstali bez medailí. Těšit je mohly jen finálové účasti. Kajakářka Veronika Vojtová skončila sedmá, osmnáctiletý kanoista Vojtěch Heger byl ve svém prvním finále desátý.

Veronika Vojtová
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Devětadvacetiletá Vojtová zajela ve finále čistou jízdu, ale v závěru po zdržení na jedné z protivodných branek na nejlepší ztratila. Pro výhru si dojela navzdory dvěma trestným sekundám někdejší dvojnásobná mistryně světa Corinna Kuhnleová z Rakouska, jež předčila o 94 setin sekundy bezchybnou Novozélanďanku Luuku Jonesovou.

"Pocity jsou dost smíšené, protože se mi jelo fakt parádně odshora až dolů do poslední protivody. Musím říct, že ta poslední protivoda, to jsem fakt zkazila. Nedotlačila jsem to tam, jak jsem chtěla, a tam jsem tu medaili nechala," uvedla Vojtová, jež ztratila na vítězku 7,76 sekundy.

V dopoledním semifinále v Bratislavě skončily její reprezentační kolegyně Kateřina Kudějová a Barbora Valíková, jež v českém týmu nahradila osmou ženu z úvodního závodu SP v Londýně Amálii Hilgertovou. Mistryně Evropy z Pau dala přednost přípravě na ME a MS do 23 let.

Je nám líto, video expirovalo.
Vodním slalomářům se na SP nedařilo, nejlepšími byli Vojtová s Hegerem

Mezi kanoisty se poprvé dostal do finálové desítky někdejší juniorský mistr Evropy Heger. Jízda se mu ale nepovedla a po dvou padesátisekundových penalizacích za neprojetí branky skončil poslední. Zbylí dva Češi Lukáš Rohan a Tomáš Rak vypadli v semifinále. Zvítězil Němec Franz Anton o tři desetiny sekundy před domácím Matejem Beňušem.

"Moc jsem si užil jet s těmi nejlepšími v seniorské kategorii. Vršek jsem jel celkem dobře, ale spodek se už nepovedl. Nevadí, užil jsem si to. Je to dobrá příprava, abych ukázal nějaký výsledek na ME a MS do 23 let," řekl Heger.

V neděli budou v Čunovu, kde se jede SP poprvé po šesti letech, závodit kajakáři a kanoistky. Pětidílný seriál vyvrcholí v září v pražské Troji.

SP ve vodním slalomu v Bratislavě:

Muži: C1: 1. Anton (Něm.) 96,02 (0 tr. sekund), 2. Beňuš (SR) -0,30 (0), 3. Božič (Slovin.) -1,30 (0), ...10. Heger -106,40 (102), v semifinále 14. Rohan, 16. Rak (všichni ČR).
Průběžné pořadí SP (po 2 z 5 závodů): 1. Beňuš 99 b., 2. Anton 98, 3. Božič 96, ...14. Rohan 53, 18. Heger 43, 21. Rak 38.

Ženy: K1: 1. Kuhnleová (Rak.) 99,71 (2), 2. Jonesová (N. Zél.) -0,94 (0), 3. Funková (Něm.) -2,34 (2), ...7. Vojtová -7,76 (0), v semifinále 24. Kudějová, 26. Valíková (všechny ČR).
Průběžné pořadí SP (po 2 z 5 závodů): 1. Funková 105, 2. Foxová (Austr.) 92, 3. Kuhnleová 92, ...9. Vojtová 62, 16. A. Hilgertová (ČR) 38, 17. Kudějová 38, 40. Valíková 13.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články