Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Čeští kanoisté zůstali v Tacenu bez medaile, Heger byl pátý

Kanoisté Lukáš Rohan, Vojtěch Heger ani Gabriela Satková na pódiová umístění v Tacenu nedosáhli. Satková skončila šestá, Vojtěch Heger pátý a Lukáš Rohan s padesátisekundovou penalizací zůstal ve finále na úplném chvostu.

Český kanoista Lukáš Rohan
zdroj: ČTK autor: Martin Hladík

Juniorský mistr Evropy z roku 2017 Heger měl dotek na jedenácté brance a zařadil se hned za čtveřici závodníků s čistou jízdou. Ani absence dvousekundové penalizace by mu ale k posunu výsledkovou listinou nepomohla. Na vítězného Slovince Luku Božiče ztratil 7,45 sekundy, od bronzového Francouze Julese Bernardeta ho dělilo přes pět sekund.

"Moje jízda byla průměrná. Byly tam nějaké chyby, byl tam šťouch. Ale je to Tacen, tak jsem rád, že se mi to tady povedlo. Tacen nepatří mezi moje oblíbené tratě, voda se tady hodně mění a páté místo je skvělé," uvedl Heger.

Finále se vůbec nevydařilo vicemistru Evropy z Prahy Rohanovi. Kupil chybu za chybou a vyvrcholilo to padesátisekundovou penalizací za úmyslné odhození devatenácté branky. S velkou ztrátou uzavřel finálovou desítku.

Je nám líto, video expirovalo.
Pátý Heger byl nejlepší z Čechů na SP ve vodním slalomu v Tacenu

"Jízda se mi opravdu nepovedla, hned na trojce jsem dal zbytečný šťouch a pak ty další branky moc nevycházely. Trochu jsem se pral i s vodou a to mě asi zbytečně rozhodilo. Snažil jsem se to jet jinak, než jak jsem měl naplánované a bohužel se nakupily další chyby. Bylo to spíš utrpení než finálová jízda," řekl Rohan.

Překvapivá mistryně Evropy z Prahy Satková nenavázala na druhé místo ze semifinále. Rozhodující několikasekundovou ztrátu nabrala ve třinácté brance, do které se jen obtížně dostávala. Když k tomu přidala dotek protivodné šestnácté branky, nemohlo to na nejlepší stačit. Na vítěznou Brazilku Anu Satilaovou ztratila 8,42 sekundy.

"Jízda byla ze začátku docela dobrá, nicméně se mi nepovedla jedna klíčová kombinace, kde jsem špatně zabrala. Pak už jsem nevěděla, jak se z toho dostat. Pokazila jsem to hodně, ztratila jsem tam hodně času a pak už se to se mnou vezlo. Už jsem to nedokázala zachránit," uvedla Satková.

Čistě zvládla finále jen Američanka Evy Leibfarthová, které to vyneslo bronzovou příčku. Před ní skončily se dvěma trestnými sekundami bronzová medailistka z MS 2017 Satilaová a Francouzka Lucie Priouxová, která byla před měsícem třetí na ME v Praze.

Okleštěný Světový pohár ve vodním slalomu by měl mít ještě druhou zastávku ve francouzském Pau 6. až 8. listopadu.

Výsledky závodů C1 u SP ve vodním slalomu v Tacenu

Muži: 1. Božič (Slovin.) 78,17 (0 trestných sekund), 2. Gestin -1,64 (0), 3. Bernardet (oba Fr.) -2,07 (0), ...5. V. Heger -7,45 (2), 10. Rohan (oba ČR) -67,88 (58).

Ženy: 1. Satilaová (Braz.) 93,64 (2), 2. Priouxová (Fr.) -1,73 (2), 3. Leibfarthová (USA) -3,12 (0), ...6. G. Satková (ČR) -8,42 (2).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články