Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

České vodní pólo na vzestupu? Výběr hráčů do 19 let vyhlíží ME

Po téměř třiceti letech se český tým vodních pólistů kvalifikoval na vrcholný turnaj. Na mistrovství Evropy do Černé Hory odletěl výběr hráčů do devatenácti let.

Je nám líto, video expirovalo.
Mladí čeští vodní pólisté jedou na ME

V nejstarší mládežnické kategorii se Češi na evropský šampionát kvalifikovali dokonce úplně poprvé. Podařilo se to i přesto, že během covidových restrikcí neměli ideální přípravu.

"S touhle generací jsme pracovali tak, že jsme je vozili do Maďarska nebo na Slovensko, kde byly bazény otevřené. A je to zúročení dlouhodobé práce," popsal předseda Českého svazu vodního póla Jakub Picka.

"Několik let se systematicky připravujeme, trénujeme společně a společně se snažíme, aby úroveň stoupala výš," dodal hlavní trenér reprezentace Tomáš Martinča.

I proto, že je už úspěchem postup na vrcholný turnaj, velké ambice Češi nemají. "Favoriti určitě nejsme, ale myslím si, že bychom mohli alespoň jeden zápas ve skupině vyhrát," řekl Čeněk Rameš, pravé křídlo reprezentace.

Češi se počínaje sobotou ve skupině A postupně utkají s Nizozemci, Malťany a Španěly.

Účast na evropském šampionátu bere tento tým jako odrazový můstek k dalším akcím. A co může být větším snem než účast na olympijských hrách?

"Všichni kluci jsou motivovaní na to, aby se ve vodním pólu dál angažovali, i když ne jako hráči, ale i jako trenéři mládežnictva, aby se to kdyžtak povedlo dalším generacím," přiblížil centr reprezentace David Martinča.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články