Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

České kajakářky obhájily na juniorském ME v Krakově titul v hlídkách

Vynikající vstup do juniorského mistrovství Evropy ve vodním slalomu v Krakově mají za sebou české kajakářky. V závodě hlídek totiž nenašly přemožitelky a obhájily titul. Bára Galušková, Klára Mrázková a Markéta Hojdová zvítězily po jediné čisté jízdě dne s více než pětisekundovým náskokem před Britkami, třetí skončily Slovinky. Mladé Češky tak perfektně navázaly na triumf z červencového mistrovství světa v Liptovském Mikuláši.

Lucie Nesnídalová na juniorském ME
zdroj: kanoe.cz

Juniorští kajakáři Jáchym Burger, Michal Kopeček a Martin Panzer navíc obsadili druhé místo a dočkali se v této kategorii na evropském šampionátu první medaile od bronzu v roce 2018. K titulu jim nestačila ani čistá jízda. I se dvěma doteky branek vyhráli s náskokem 1,69 sekundy Francouzi. Bronz vybojovali Němci.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Na úvod ME získala zlato hlídka juniorek

Medailovou sbírku české výpravy z prvního dne zkompletovaly ziskem bronzu kajakářky do 23 let. Lucie Nesnídalová, Klára Kneblová a Kateřina Beková zopakovaly umístění z mistrovství světa, kde rovněž nestačily jen na Francii a Německo, byť tentokrát zvítězily slalomářky ze země pořadatelů nedávných olympijských her.

Bez medaile naopak skončili počtvrté za sebou kajakáři do 23 let. Jakub Krejčí, Jan Heřmanský a Marek Bízek při triumfu Britů byli s osmisekundovou penalizací za čtyři doteky branek devátí.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články