Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Češi si na divoké vodě v Saberu vyjeli první den kompletní sbírku medailí

Kanoista Ondřej Rolenc se stal mistrem Evropy v dlouhém sjezdu na divoké vodě. Na šampionátu ve španělském Saberu k tomu přidal bronz na deblkanoi s Danielem Suchánkem. O třetí českou medaili se v první den mistrovství postarala Marie Němcová, která skončila druhá mezi kanoistkami.

Je nám líto, video expirovalo.
Česká výprava začala ME ve sjezdu na divoké vodě úspěšně

Rolenc získal evropský titul, který mu v posledních letech vždy unikal. "Dnes to byla opravdu dřina. Závodu jsem se trochu obával, ale jelo se mi překvapivě dobře. Na jednadvacetiminutovém závodě je klíčem k úspěchu správně rozvržené tempo. Já jsem zvolil celkem ostrý start, ale tepovka nešla dolů."

"Naštěstí je tady dost rovinek, které fungují jako taková rekonvalescence. Zde jsem si srovnal svůj styl a pokračoval v dobře rozjetém závodě. Jsem spokojený, lépe to dopadnout nemohlo," uvedl.

Němcová nestačila jen na Italku Cecilii Panatovou. "Bolelo to. Závod byl opravdu dlouhý. Poslední čtyři minuty byly nejhorší, ale já jsem nepolevila. Jako svou hlavní disciplínu beru sprint a toto je naprosto skvělý rozjezd celého mistrovství," řekla. Ve čtvrtek je na ME na programu závod družstev v dlouhém sjezdu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články