Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Blíží se MS ve vodním slalomu, Češi v čele s Prskavcem a Přindišem myslí na medaile

V úterý vypukne v Riu de Janeiro mistrovství světa ve vodním slalomu a Češi budou už tradičně spoléhat především na kajakáře. Jako vítěz Světového poháru se na kanál, ze kterého v roce 2016 vylovil olympijský bronz, vrací Jiří Prskavec. Zlato a stříbro z loňského MS budou obhajovat Ondřej Tunka a Vít Přindiš. Víkendový program MS můžete od pátku do neděle sledovat v přímých přenosech na ČT sport a webu ctsport.cz.

Jiří Prskavec se raduje z celkového vítězství ve Světovém poháru
zdroj: PR autor: kanoe.cz/Martin Hladík

Na první cenný kov budou společně útočit už v úterý, kdy jsou na programu závody hlídek. Ten loni čeští kajakáři v této sestavě vyhráli. Bronz před rokem získaly kanoistky, ale z tehdejší trojice zbyla jen Tereza Fišerová. Místo Moniky Jančové a Evy Říhové jsou tentokrát v nominaci sedmnáctiletá Gabriela Satková a zkušená Kateřina Havlíčková.

Z českých vodních slalomářů má letos nejstabilnější formu Prskavec. S výjimkou úvodního závodu Světového poháru v Liptovském Mikuláši skončil vždy na stupních vítězů a na domácím ME získal v červnu bronz.

Úřadujícího vicemistra světa Přindiše v průběhu sezony trápily nejrůznější zdravotní problémy, přesto vybojoval stříbro na ME a skončil třetí v celkovém pořadí SP. Naopak nevydařenou sezonu zatím prožívá loňský překvapivý šampion Tunka, který se nedostává ani do finále.

Mezi kanoistkami bude světové stříbro obhajovat Fišerová. Domácí ME pro ni skončilo zklamáním, když po dodatečné padesátisekundové penalizaci vypadla v semifinále. Chuť si spravila stříbrem na ME do 23 let, v celkovém hodnocení SP skončila čtvrtá.

Ještě před individuálním startem bude o medaili bojovat v pátek v závodě smíšených deblkanoí, kterou letos s Jakubem Jáněm ovládla ve Světovém poháru. V osmičlenném startovním poli budou české barvy hájit ještě Veronika Vojtová s Janem Maškem, bronzoví medailisté z MS 2017.

Vojtovou čeká individuální start mezi kajakářkami, kde bude českou jedničkou mistryně světa z roku 2015 Kateřina Kudějová. Na OH 2016 skončila po velké chybě ve finále desátá. Olympijskou zkušenost má za sebou také kanoista Vítězslav Gebas, který před dvěma lety obsadil čtvrtou příčku.

Finále jednotlivců jsou na programu o víkendu. Semifinálové jízdy se uskuteční netradičně den před bojem o medaile.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články