Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

V Pekingu bude o Češku víc. Marešová dostala pozvánku od IAAF

Praha – Na blížící se mistrovství světa vyrazí o jednoho českého atleta víc. Nominaci rozšířila výškařka Olřiška Marešová, jež dostala pozvánku od mezinárodní federace IAAF. Český tým tvoří nyní 25 reprezentantů, z toho je deset žen.

Oldřiška Marešová
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

"Je to pro mě pozitivní šok," reagovala výškařka na pozvánku. "I když to moje okolí považovalo za jasnou věc, já tomu moc nevěřila," řekla svěřenkyně Evy Voňavkové. V tréninku zůstala kvůli zářijovému MČR družstev. "Původně jsem ale plánovala vyrazit na dovolenou," přiznala.

Marešová letos skočila nejvíce 191 centimetrů a tři jí chyběly ke splnění výkonnostního limitu. Osobní rekord účastnice londýnské olympiády má od roku 2012 hodnotu 192 cm. Podle nového kvalifikačního systému IAAF doplňuje stanovenou kvótu účastníků MS v jednotlivých disciplínách.

"Nelze vyloučit, že bude přizván ještě někdo další z českých atletů 'pod čarou'. Záleží, kdo bude od IAAF pozván a jak na nabídky startovat na mistrovství světa zareagují ostatní národní federace," uvedl svaz v prohlášení.

Zdroj
ČTK, atletika.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články