Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Simulant roku hlásí první nominaci

Bata - Simulování je rakovinou fotbalu. Popírá krásné, co nám fotbal poskytuje - kreativitu, kombinaci či fair play. Herectví dostává rozhodčí pod tlak, protože podkopává jejich exkluzivní autoritu na ovlivňování zápasu, udělování napomenutí a karet. Simulování je ostudné, a přeci je v současnosti kvůli slabým kontrolním mechanismům tak populární.

Simulující Ekanga Amia
zdroj: Youtube.com

Že simulování je celosvětový trend, se ve středu přesvědčili i diváci zápasu Afrického poháru národů mezi Rovníkovou Guineou a Senegalem. Guinea, pořadatel letošního šampionátu, sice v zápase dokázala díky gólu Kili Alvaréze v šesté minutě nastavení porazit Senegal, výhra byla poskrvněna nechutným herectvím, které předvedl záložník Ekanga Amia.

Při jednogólovém vedení několik minut do konce naběhl na nohy jednoho z protivníků, přeskočil je a upadl na zem. Zákrok byl čistý a na první pohled nebyl důvod pro divadlo, které následovalo. Amia surikatím způsobem vystrčil hlavu směrem k rozhodčímu, a když zjistil, že ten domnělý faul neodměnil kartou, začal se svíjet a kutálet se po trávníku. Co je ovšem nejhorší, je fakt, že Amia dovedl svůj nechutný herecký výkon až do konce a nechal se z trávníku odnést na nosítkách. Přesvědčete se sami.

Amiovo chování bylo patetické, neprofesionální a na hony vzdálené filozofii fair play. Nebylo to ovšem poprvé, co Amia tak nesportovní výkon předvedl. V roce 2010 převedl ne nepodobnou hereckou etudu při utkání klubového poháru FIFA mezi Interem Milán a týmem Mazembe. Podívat se můžete zde:

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články