Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Roddickovi se návrat nevydařil, neodpustil si podrážděný odpal

Cincinnati – Návrat na tenisové kurty v úvodním kole turnaje v Cincinnati po šestitýdenní odmlce se Andymu Rodickovi nezdařil. Duel s Němcem Philippem Kohlschreiberem sice začal vítězstvím v prvním setu 7:6, další ale prohrál 5:7. Závěrečnou sadu ovlivnila situace za stavu 0:1 a 30:30 při Roddickově servisu. Američan zahrál dvojchybu, druhé chybné podání mu Kohlschreiber vrátil a rozzlobený Roddick míček odpálil mezi diváky. Rozhodčí Carlos Bernardes mu přiznal trestný fiftýn a hra připadla německému tenistovi.

Andy Roddick
zdroj: Getty Images Sport autor: Julian Finney

"Byl to mžik, zlomek sekundy. Hned jak jsem to udělal, chtěl jsem to vzít zpátky," přiznal bezprostředně po zápase Roddick. Už ve druhém setu ho přitom sudí varoval za rozbitou raketu.

Roddick kvůli zranění břišních svalů nehrál od červencového Davis Cupu. "Je to hrozné. Šest týdnů se hrabu ze zranění. Pak přijde takový zlomek sekundy a je hotovo." Už na jaře přitom tenista kvůli zdravotním problémům vynechal několik turnajů včetně pařížského French Open. Pro Roddicka bude mít porážka ještě jeden nepříjemný následek. V dalším vydání světového žebříčku vypadne po deseti letech z elitní dvacítky.

Zdroj
Reuters

Hlavní zprávy

Nejčtenější články