Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Ondrášek se za Tromsö trefil po třech minutách na hřišti

Tromsö - Útočník Zdeněk Ondrášek zažil debut, o jakém sní každý fotbalista. Třiadvacetiletý hráč dal v prvním duelu za norský celek Tromsö po odchodu z Českých Budějovic nejrychlejší branku v kariéře a trefou pouhé tři minuty po příchodu na hřiště zajistil novému zaměstnavateli vítězný vstup do sezony. "Byla to ta nejlepší premiéra, jaká může být. Vyhrát a ještě dát gól, takový začátek si do nového týmu každý přeje. Všichni v klubu byli šťastní a gratulovali mi," řekl Ondrášek.

Na hřiště se v nedělním duelu dostal v 59. minutě a hned za tři minuty hlavou rozhodl těsně o výhře Tromsö 1:0. "Na levé straně dva naši hráči vykombinovali soupeře a přišel centr. Naběhl jsem si a lízl to hlavou na zadní tyč. Spadlo to tam. Bylo to neuvěřitelné, byl jsem na hřišti tři minuty, navíc první zápas. Prostě paráda," pochvaloval si. Nevzpomíná si, že by dal někdy rychlejší gól. "Můj spoluhráč z Budějovic Tomáš Stráský dostal červenou kartu po minutě na hřišti. Ale takhle rychlý gól, to nepamatuji. V mé kariéře se mi to ještě nestalo, schoval jsem si to na dobrou chvíli," usmál se Ondrášek.

Ondrášek si na konci února v duelu s Bohemians 1905 přivodil tříštivou zlomeninu prstu na ruce a několik kol byl mimo hru. V době, kdy se zotavoval z chirurgického zákroku, o něj nečekaně projevil zájem norský klub "Bylo to hodně nečekané. Když je člověk zraněný, nečeká, že někam odejde. Předminulý čtvrtek se na mě přiletěli podívat, chtěli mě vidět na tréninku, jenže já jsem kvůli zranění netrénoval. I tak o mě měli zájem a hned v sobotu už jsem letěl do Norska," líčil Ondrášek.

Přestože odchod na sever Evropy je pro něj velkou životní změnou, nad nabídkou příliš neváhal. "Najednou jsem tři tisíce kilometrů od domova, Tromsö je nejsevernější tým norské ligy. Je to velká změna, ale nelituju toho," řekl. "Kluci v týmu jsou super, pomáhají mi, protože ještě neumím norsky. Město je taky velmi pěkné, zatím jsem bydlel na hotelu, ale v nejbližší době bych měl jít na byt. Nejvýraznější změnou je asi počasí. V Norsku sněží, je tam plno sněhu, zatímco v Čechách je kolem dvaceti stupňů. To je trošku rozdíl," smál se Ondrášek.

Velkým lákadlem jsou pro něj evropské poháry. Tým Tromsö skončil v minulé sezoně na druhém místě a čeká ho Evropská liga. "Vždy jsem říkal, že když bych chtěl odejít z Budějovic, chtěl bych někam, kde budu hrát o poháry. Teď jsem v týmu, který je hned bude hrát. To je veliké plus a hrozně se na to těším," uvedl Ondrášek. V Tromsö je zatím na hostování, norský klub ale může po jarní části sezony uplatnit opci na přestup. "Záleží na mých výkonech. Snažím se hrát fotbal co nejlépe a co bude zítra, nějak neřeším," řekl Ondrášek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články