Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Kudličkova smůla: zlomená tyč a krvavé šrámy

Tegu – Pondělní finálový večer na MS v Tegu byl pro českého tyčkaře Jana Kudličku velice smolný. Během rozcvičování, kvalifikace a finále zlomil dvě laťky a jednu tyč. Finálový incident s prasklým náčiním ho navíc připravil o možnost bojovat o lepší než dělenou devátou pozici, protože si z něho odnesl krvavý šrám a pořádně naražený levý bok.

Jan Kudlička
zdroj: youtube.com

Po prvním pokusu na 550 cm nic nenasvědčovalo tomu, že by se Kudlička měl v sektoru trápit. Další výšku 565 cm zdolal Kudlička v pohodě napodruhé a věřil si na osobní rekord 575 cm. Jenomže pak to přišlo. Při největším ohnutí jeho nejtvrdší karbonová tyč praskla a Kudlička skončil v nekontrolovatelném pádu na duchně. "Troufám si tvrdit, že kdyby vydržela, tak bych to skočil," prohlásil Kudlička. Skákal totiž na stejné tyči, na níž překonal při exhibici v Plzni 581 cm.

Při pádu si pořádně narazil bok a sedřel z něj kůži. Vinou bolestí pak už na překonání laťky neměl šanci. Kudličku po pádu hned vyšetřil lékař. "Prý budu mít pár dní bezesné noci," snažil se žertovat český tyčkař.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články