Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Klose přiznal rozhodčímu gól rukou proti Neapoli

Neapol - Svědky nevídaného momentu fair play byli fotbalisté italské Serie A. Německý veterán ve službách Lazia Řím Miroslav Klose vstřelil ve včerejším utkání na půdě Neapole gól za přispění ruky, ke všemu se ale přiznal rozhodčímu.

Miroslav Klose
zdroj: ISIFA

Psala se teprve čtvrtá minuta prvního poločasu, když centrovaný roh Lazia propadl až ke Klosemu, od jehož ruky se odrazil za záda domácího gólmana Morgana de Sanctise.

Rozhodčí ukázal na středový půlkruh i přes rozzuřené reakce hráčů v bleděmodrých dresech. Situace na hřišti se stávala nepřehlednou, fotbalisté Neapole obklopili rozhodčího a dožadovali se změny.

Na pomoc jim přišel až samotný střelec gólu Miroslav Klose, který přiznal sudímu, že míč za brankovou čáru poslal nepovolenou částí těla. Až potom sudí Luca Banti gól neuznal.

Lazio tím přišlo o jednobrankové vedení ze začátku zápasu, které by dost pravděpodobně přepsalo scénář celého zápasu. Hráče Neapole totiž celá akce viditelně nakopla. Tým Marka Hamšíka Lazio jasně přehrál a díky hattricku uruguayjské hvězdy Edinsona Cavaniho získal tři body za výsledek 3:0.

"Kloseho gesto si zaslouží ocenit," prohlásil o poločase kapitán Neapole Paolo Cannavaro, který německého hráče hned po přiznání se spoluhráči pochvalně poplácal po zádech. Uznání si Klose zasloužil i od trenéra Lazia Vladimíra Petkoviče. "Jeho přiznání by mělo být vzorem pro všechny fotbalisty," řekl Petkovič.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články