Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Klíčové utkání skupiny. Basketbalisté potřebují Gruzii porazit

Celje (Slovinsko) - Jako na houpačce, tak by se daly charakterizovat výkony české reprezentace na evropském šampionátu. Hned v úvodním duelu hráči sahali po překvapivém vítězství nad domácími Slovinci, k němuž nakonec chyběly dva body. Osud utkání s Poláky zvrátil pro Čechy trojkou v samém závěru Luboš Bartoň, v třetím zápase pak Češi dlouho drželi krok s favorizovaným Španělskem, závěr jim však nevyšel a nakonec je od Španělů dělilo více než dvacet bodů. Do v pořadí čtvtého utkání vstupují basketbalisté v jasné pozici - potřebují vyhrát. Přímý přenos utkání sledujte od 17:35 na ČT sport a našem webu.

Radost českých basketbalistů
zdroj: ČTK/AP

Pavel Pumprla, nejlepší hráč utkání se španělskými favority, hodnotil výkon sebe a svých spoluhráčů takto. "Pro nás to byl dobrý zápas. Hráli jsme dobře v obraně, ale jak ukazuje výsledek, španělská obrana byla lepší. Podle mého názoru jsme byli ustrašení ve hře do koše. V některých úsecích hry jsme hráli velmi dobře, prohrávali jsme o čtyři pět bodů. Udělali jsme ale hloupé chyby a Španělé jsou v jejich trestání excelentní," řekl.

"Myslím si, že obrana nebyla tak špatná, ale v útoku nám chybí provedení. Když nám zastavili protiútok, tak ve hře pět na pět jsme neměli dobré akce, kterými bychom se prosadili," říkal po utkání se Španělskem Tomáš Satoranský. Právě jeho zdravotní stav byl před utkáním otázkou, nakonec se však podle svých vlastních slov cítil zhruba na devadesáti procentech své optimální výkonnosti. Do utkání s Gruzínci by tak měl nastoupit bez vážnějších obtíží.

Na zbytečné chyby, ztráty snadných míčů a především zaváhání v zakončení si musí hráči dát pozor. Vždyť v poslední čtvrtině se jako jediný prosadil Jan Veselý, nikomu z jeho spoluhráčů se bodovat nepovedlo. Gruzínci sice nejsou tak kvalitním mužstvem jako Španělé, na druhou stranu do utkání reprezentanti vstupují s pomyslným nožem na krku. Vítězství by bylo více než vítané, pokud hráči stále chtějí pomýšlet na postup do další fáze šampionátu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články