Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Jízda Levante pokračuje, Barcelona se porvala se Sevillou

Barcelona - Fotbalisté Levante dotáhli své překvapivé tažení španělskou ligou už do čela tabulky. V nedělní večerní dohrávce 9. kola zvítězili na hřišti Villarrealu 3:0 a ocitli se vůbec poprvé v historii ve vedení Primera División o bod před Realem Madrid a o dva před Barcelonou, která nezvládla vypjatý závěr utkání se Sevillou.

Bitka hráčů Barelony se Sevillou
zdroj: ČTK/AP

Skromný valencijský klub v osmi odehraných zápasech ještě neprohrál a s pouhými třemi inkasovanými góly se pyšní nejlepší obranou v soutěži. Věhlasní rivalové Real a Barcelona mají sice výrazně lepší skóre, ale i Levante se v poslední době rozstřílelo a podruhé za sebou vyhrálo 3:0. Třikrát skórovalo potřetí ze čtyř uplynulých kol.

Navíc už má na kontě i ligový skalp Realu (1:0). Po dvou úvodních remízách tímto výsledkem začala v polovině září nynější vítězná série Levante, jež čítá už šest zápasů.

Rvačka v Barceloně

O posledním bodovém zisku klubu s nejmenším rozpočtem v soutěži rozhodl na stadionu El Madrigal už do přestávky dvěma góly Juanlu, který svoji bilanci v sezoně vylepšil na pět zásahů. Po změně stran zpečetil výsledek útočník z Pobřeží slonoviny Arouna Koné.

Levante se podařilo přeskočit i dobře hrající Barcelonu, které se v sestavě Valdés - Alves, Mascherano, Abidal, Adriano - Thiago (74. Fábregas), Keita (62. Pedro), Xavi (88. Busquets) - Iniesta, Messi, Villa nepodařilo střelit Seville gól. Utkání doprovázela velice vypjatá atmosféra, Argentinec Messi neproměnil penaltu v druhé minutě nastavení a několik hráčů se před koncem utkání popralo.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články