Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Jiránek dal v ruské lize parádní gól z půlky

Petrohrad - Český fotbalový obránce Martin Jiránek vstřelil v ruské lize branku takřka z poloviny hřiště. Jeho tým Těrek Groznyj však v desátém kole nakonec prohrál na půdě Kubaně Krasnodar 1:2. Ani ve čtvrtém utkání po příchodu drahých posil Hulka a Alexe Witsela se hráčům Petrohradu nepodařilo zvítězit, remizovali s Lokomotivem Moskva 1:1. 

Je nám líto, video expirovalo.
Jiránkova neuvěřitelná trefa (zdroj: YouTube)

Třiatřicetiletý Jiránek se ve 36. minutě napřáhl krátce za půlícím kruhem a jeho dalekonosná rána skončila přesně v horním růžku branky Krasnodaru, který v té době vedl 1:0. První trefa zkušeného zadáka v sezoně však nakonec Těreku na body nestačila. Krasnodaru vrátil vedení sedm minut před koncem střídající arménský reprezentant Aras Özbiliz.

Mistrovský Zenit poslal do vedení ve 14. minutě Ital Domenico Criscito. Na jeho trefu však brzy odpověděl senegalský útočník Dame N'Doye, po jehož zásahu domácí marně reklamovali, že si při zpracování dlouhého pasu pomohl rukou.

Ve 32. minutě se zlobili na rozhodčího pro změnu hosté, když po poradě s asistentem udělil druhou žlutou kartu Romanu Šiškinovi, ačkoli fauloval jeho spoluhráč Vedran Čorluka. Krátce po přestávce se počet hráčů na trávníků vyrovnal, neboť v domácím týmu byl vyloučen Alexandr Aňukov.

Nákup brazilského útočníka Hulka a belgického záložníka Witsela dohromady za 100 milionů dolarů se zatím Zenitu příliš nevyplácí. Kvůli jejich lukrativním smlouvám se naštval kapitán Igor Denisov, kterému vedení odmítlo zvýšit plat. Místo toho přeřadilo hráče do rezervy. Hulk se neprosadil, Witsel nehrál.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy