Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Ibrahimovič řídil utkání LM čtyřmi asistencemi

Paříž - Neskóroval sice ani jednou, stejně však měl asi největší zásluhu na jasné výhře PSG. Zlatan Ibrahimovič připravil všechny čtyři branky pařížského velkoklubu a zapsal se tak do historie jako pouze druhý hráč, který něčeho podobného dosáhl.

Utkání Dinamo Záhřeb - Paris St. Germain
zdroj: Isifa/EPA

Ibrahimovič napodobil dva roky starý výkon záložníka Benfiky Lisabon Carlose Martinse ze zápasu proti Lyonu (4:3) a přiblížil Paris St. Germain k postupu ze skupiny. Francouzský klub je druhý za již jistým účastníkem play-off Portem a místo ve vyřazovacích bojích si může zajistit za dva týdny vítězstvím nad Dynamem Kyjev.

"Je to skvělý hráč a fantastický vůdce, který dělá z ostatních lepší fotbalisty," citovala agentura Reuters trenéra Paris St. Germain Carla Ancelottiho. "A to je hlavní rozdíl mezi skvělým hráčem a vítězem. On je vítěz, protože svoje umění používá ve prospěch týmu," dodal italský kouč.

Podle trenéra se Ibrahimovič musel přesunout do nové role a přizpůsobit potřebám týmu, protože argentinský tvůrce hry Javier Pastore je z formy. "Je to jedna z možností, protože když si (Jérémy) Ménez a (Ezequiel) Lavezzi nabíhají dopředu, Zlatan může hrát víc ze zálohy a rozdávat jim přihrávky. Proto ho takhle využíváme," prohlásil.

Pochvaly se Ibrahimovič dočkal i od spoluhráčů. "Dává góly, dostává spoluhráče do hry. Má prostě všechno, co musí velký útočník mít," řekl kapitán Paris St. Germain Christophe Jallet.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články