Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Howard z úcty ke kolegovi gól přes celé hřiště neslavil

Liverpool - Brankář Evertonu Tim Howard se sice v utkání 20. kola anglické ligy proti Boltonu zapsal kuriózním gólem mezi střelce, pokoření Ádáma Bogdána v soupeřově brance ale nijak neslavil. Jak posléze vysvětlil, s gólmanem fotbalistů Wanderers soucítil, neboť sám podobný gól v dávné minulosti dostal také. Howard v 63. minutě středečního utkání v Goodison Parku za bezbrankového stavu poslal ze zpětné přihrávky dlouhý a vysoký nákop na útočníky. Míč se před pokutovým územím Boltonu odrazil od země a za výrazné pomoci větru skončil za zády maďarského gólmana, jenž přitom stál pouze kousek před malým vápnem.

Tim Howard
zdroj: GettyImages autor: Paul Gilham

Kuriózní trefu z vlastního pokutového území a vzdálenosti přibližně 93 metrů, kterou Howard okořenil svůj 250. start v nejvyšší anglické soutěži, kde chytal také za Manchester United, ovšem dvaatřicetiletý Američan prakticky vůbec neslavil. Přestože se stal po Peteru Schmeichelovi (2001), Bradu Friedelovi (2004) a Paulu Robinsonovi (2011) teprve čtvrtým skórujícím gólmanem ve dvacetileté historii Premier League.

Howard se za jásotu publika s kamennou tváří pouze otočil a udělal pár kroků ke své brance, kde následně přijímal gratulace spoluhráčů. "Není moc pěkné být v této pozici," řekl Howard při představě, jak se asi musel Bogdán po gólu cítit. "Sám jsem se v ní ocitl - před hodně dlouhou dobou. A to byl důvod, proč jsem nijak neslavil," zdůvodnil Howard.

"Jasně, že jsem měl radost z toho, že jdeme do vedení a snad tím také za ziskem tří bodů, ale pro brankáře to není dobrý pocit. Přesněji, je to doopravdy hrozné," uvedl Howard, jemuž nakonec jubilejní duel s gólovou trefou také dost zhořkl, neboť Bolton vývoj utkání dvěma góly otočil a vyhrál 2:1.

Že silný vítr sehrál v bizarní situaci svoji roli, o tom nebylo při rychlém a vysokém odskoku míče pochyb. Provázel totiž celý zápas. "Mohli jste vidět, že každý měl problém s odhadem míče. Obránci posílali mimo odkopy, které by normálně končily ve hřišti. Vítr je při hře nejtěžší překážkou. Sníh, déšť, slunce, to vše nevadí, ale vítr vám dokáže přichystat opravdové nástrahy," prohlásil Howard.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články