Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Henry září v MLS. Proti Torontu tři góly vytvořil a jeden vstřelil

New York - Býval jedním z nejlepších hráčů anglické Premier League, dnes září v americké MLS. A to i přesto, že letos oslavil pětatřicáté narozeniny. Bývalý útočník Arsenalu Thiery Henry neztratil nic ze svých schopností. V posledním kole americké fotbalové soutěže dirigoval celé nedělní utkání s Torontem, když tři góly vytvořil pro své spoluhráče a jeden chladnokrevně vstřelil sám.

Thierry Henry v MLS
zdroj: ISIFA

První gól zařídil Henry od rohového praporku, když našel v malém vápně stojícího Markuse Holgerssona. U druhého gólu potom vysunul spoluhráče na pravou stranu zálohy, ten mu balon vrátil a Henry s ledovým klidem postrčil míč mezi brankářem a obráncem Toronta až před úplně volného Kennyho Coopera, který s dorážkou do prázdné brány problémy neměl. A to ani při třetím gólu, který taktéž zařídil Henry.

Na vlastní gól si Henry počkal do nastaveného času. Hostující tým na chvíli přestal hrát kvůli údajnému autu, rozhodčí však hru nechal pokračovat. Míč se dostal dlouhou přihrávkou na nabíhajícího Francouze a ten "v pohodě" přeloboval brankáře Halla. "Je to snadné," řekl Henry po zápase. "Když vidím spoluhráče v lepší pozici, prostě přihraju."

Pro Henryho to byl již třicátý gól v dvaapadesáti zápasech za New York Red Bulls, za které podepsal víceletý kontrakt v roce 2010. Čtyři zápasy potom stihl letos odehrát i za Arsenal, kam nastoupil, protože útočníci Gervinho a Chamakh odjeli na Africký pohár.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články