Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Grusová překonala dorostenecký rekord, daří se i cyklistům

Nanking (Čína) – Účastníci Olympijských her mládeže v Nankingu mají za sebou první den soutěží. Tereza Grusová v plaveckém bazénu překonala český dorostenecký rekord na 100 metrů znak a skončila devátá. Nadějně začali také cyklisté.

Cross country eliminátor sedl českým závodníkům perfektně. Jan Rajchart je mistrem České republiky v cross country pro letošní rok a znamenitou připravenost pro letní sezonu potvrdil i v Číně. Ve finále se brzy dostal do čela a zvítězil. "Z mého pohledu se to vyvíjelo celkem dobře. V kvalifikaci jsem zajel druhý nejrychlejší čas. Postupoval jsem v pohodě, až to finále bylo nejtěžší," zhodnotil Rajchart.

Na hrách mládeže se v cyklistice uděluje pouze jedna týmová sada medailí. Češi jsou tak po první disciplíně na vedoucí pozici, protože se dařilo i Barboře Prudkové, která mezi děvčaty rovněž zvítězila. "Je škoda, že nemůžeme vyhrát individuální medaili. Zase je to motivace nezkazit to tomu druhému a pracovat společně jako tým," uvedla Prudková.

Vstup do Her se naopak příliš nevyvedl českým beachvolejbalistkám Kristýně Adamčíkové a Kateřině Valkové, které po zranění druhé jmenované hráčky prohrály s Brazilkami. "Srazily jsme se pod sítí, já jsem Brazilce skočila na nohu. Nemohla jsem hrát svou hru, bolelo mě to při každém pohybu," konstatovala Valková.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články