Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Francie vyřadila domácí Slovince, Španělé deklasovali Srby

Lublaň – Španělé ovládli úvodní čtvrtfinále mistrovství Evropy basketbalistů, silné Srby porazili jednoznačně 90:60. O drtivé výhře obhájců titulu rozhodla výborná defenzíva a střelba za tři body. K jasnému vítězství se schylovalo už od první čtvrtiny, kterou vyhráli Španělé 21:5. Jejich dalším soupeřem bude Francie, která porazila domácí Slovinsko 72:62.

Radost španělských basketbalistů, smutek Srbů
zdroj: ČTK/AP

Španělsko i Srbsko už na šampionátu třikrát podlehly. Srbové navzdory tomu vyhráli osmifinálovou skupinu, zatímco Španělé postoupili do čtvrtfinále až ze čtvrtého místa.

Obhájci titulu ale měli drtivý nástup a po úvodní čtvrtině vedli 21:5, na čemž se třinácti body podílel Rudy Fernandez. Španělská ofenziva byla i v dalším průběhu zápasu k nezastavení, ve třetí čtvrtině srbská ztráta vystoupala až na 40 bodů.

Fernandez nakonec zaznamenal 19 bodů, s 22 body byl nejlepším střelcem utkání jeho spoluhráč z Realu Madrid Sergio Rodriguez.

Večerní druhé čtvrtfinále bylo mnohem vyrovnanější, obhájci stříbrných medailí Francouzi ho ve svůj prospěch rozhodli až v závěrečných minutách. Největší zásluhu na jejich postupu měl Tony Parker, hvězda NBA si připsala 27 bodů. V pátek tak v Lublani už v semifinále dojde na reprízu boje o zlato z předloňského ME Španělsko - Francie.

Ve čtvrtečních čtvrtfinálových zápasech se utkají Chorvatsko - Ukrajina a Litva - Itálie. Poražené celky budou hrát o účast na MS 2014, kam z evropského šampionátu postoupí šest mužstev a pořádající Španělsko.

Španělsko - Srbsko 90:60 (21:5, 48:23, 73:39)

Nejvíce bodů: Rodriguez 22, Fernandez 19, Claver 9 - Katič a Andjušič po 11, Mičič 8.

Slovinsko - Francie 62:72 (12:10, 24:26, 45:50)

Nejvíce bodů: G. Dragič 18, Z. Dragič 12, Nachbar 10 - Parker 27, Batum 14, Diaw 10.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články