Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Fotbalisté v Mexiku za skandální oslavu gólu zaplatí

Guadalajara - Dva fotbalisté v Mexiku dostali od svého klubu z Guadalajary pokutu za to, že oslavovali vydařenou gólovou akci imitací popravy. V zemi, kde si boje mezi drogovými kartely vyžádaly už přes 40 tisíc obětí, autor branky Marco Fabián de la Mora na hřišti jako by střelil do hlavy spoluhráče Alberta Medinu. Každý z nich zaplatí 50 tisíc mexických pesos (asi 67 tisíc korun).

Skandální oslava gólu v mexické lize
zdroj: ČT4

Útočník Fabián dal v sobotním zápase proti Estudiantes při výhře 5:2 hattrick a gól po spolupráci s Medinou byl nejhezčí. Míč mu poslal patičkou. "Nesmírně lituji toho, co se stalo. Když jsem to viděl ze záznamu na videu, naplnil mě hněv a lítost, že jsem si zahrával s něčím tak posvátným, jako je lidský život," kál se dvaadvacetiletý Fabián.

Pokutu s Medinou zaplatili dokonce dvojnásobnou, další peníze vybrali jejich spoluhráči a tým dohromady celkem milion pesos (asi 1,34 milionu korun) věnoval sirotčinci z nedalekého města Ciudad Juarez. To patří k nejnebezpečnějším oblastem v Mexiku, protože leží na drogové trase do USA. "Oslavovat ve fotbale je v pořádku, ale nikdy ne takhle. Klaním se Mexiku, Mexiku bez násilí a také matkám a sourozencům obětí," dodal fotbalista.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články