Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Forma se směrem k mistrovství světa zvedá, hlásí Hejnová

Praha – Skvělé pocity, forma na vzestupu, už zase patří mezi světovou elitu. Zuzana Hejnová pomýšlí před mistrovstvím světa v Pekingu na boj o nejvyšší příčky. Po dlouhodobém zranění se naučila trpělivosti a obezřetnosti. Na tři vítězství na závodech Diamantové ligy za sebou by velice ráda navázala i v Číně.

Sport
zdroj: ČT4

"Bylo by hrozně fajn, kdybych u těch jedniček zůstala až do konce sezony," prohlásila ve Sportovních zprávách Hejnová. "Dodalo mi to hrozně sebevědomí. Na začátku sezony jsem si nedovedla představit, že bych se mohla vrátit tam, kde jsem skončila. Ne sice v takových časech, přesto to na vítězství ve světové konkurenci stačí," dodala.

Začátek sezony nebyl nic moc. Hejnová se dlouho nemohla dostat na úroveň, kterou měla v roce 2013. Tehdy vyhrála všechno, co se dalo, včetně MS v Moskvě. Zlom přišel na oblíbeném stadionu v Paříži. Poslední dva závody v Londýně a Stockholmu byly velmi těsné. "Něco takového se může stát i na mistrovství světa. Vyzkoušela jsem si, že je třeba bojovat až do konce," podotkla české rekordmanka.

Zuzana Hejnová skromně o svých ambicích:

"V hloubi duše jedu vyhrát, ale... jedu bojovat o medaili. Když to bude medaile, bude to skvělý úspěch, ale samozřejmě to vítězství tam někde je."

Únavová zlomenina a dlouhá rekonvalescence ji hodně naučily. "Co se týče závodů, nejsem úplně jiná – vrátila jsem se na svoji závodní vlnu. Ale určitě mě to poznamenalo. Nic se nestane jen tak pro nic za nic. Naučila jsem se trpělivosti. I v tréninku jsme změnili pár věcí. Budeme-li takhle pokračovat, mohla bych zůstat zdravá a to přinese i výsledky," řekla.

Je nám líto, video expirovalo.
Hejnová by chtěla u jedniček zůstat do konce sezony

Hejnová letos drží druhý nejlepší čas 53,76. "Jsem ráda, že neodjíždím časem 55 vteřin, který by mě řadil na nějaké patnácté místo. Tohle je mnohem lepší pozice už kvůli nasazení do rozběhů, na sebevědomí a respekt soupeřek."

Mladá neznámá

Nejrychleji letos čtyřstovku překážek zaběhla teprve dvacetiletá Američanka Shamier Littleová. Čas měla ještě o dvě setiny lepší. "Abych pravdu řekla, vůbec ji neznám, nikdy jsem s ní nezávodila. Je otázka, jak se popere se světovou konkurencí. Závodit na takové vrcholné akci je něco jiného. Hlavně už to zaběhla před nějakým časem (13. června – pozn. redaktora). Jsem zvědavá, jestli jí forma vydržela," uvedla o osm let starší Hejnová.

Na soustředění se zaměřila zejména na rychlost. "Forma se směrem k mistrovství světa zvedá, mám z toho radost. Věřím, že tam čas mohu ještě hodně stlačit," zdůraznila.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články