Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Další české stříbro vybojovaly cyklistky

Nanking (Čína) - Česká výprava získala na olympijských hrách mládeže v čínském Nankingu druhou medaili, znovu stříbrnou. Po veslařské dvojce bez kormidelníka Miroslav Jech, Lukáš Helešic skončily na druhém místě také cyklistky Barbora Průdková a Nikola Nosková. 

V cyklistice se v Číně udělovaly pouze týmové medaile za součet pěti disciplín, kterými byly sprint a cross country na horských kolech, bikros, časovka a silniční závod. Průdková kralovala oběma bikerským soutěžím, vcelku podle očekávání, neboť jí patří první místo v juniorském světovém žebříčku. V silničním závodu dnes dojela šestá.

Na vítězné Italky nakonec česká dvojice ztratila 18 bodů, stříbro uhájila před Dánskem o pět. "Pro mne to byl dnes velmi těžký závod, závěrečný spurt byl doslova šílený, nicméně docela mi vyšel. Jedno vím ale naprosto jistě, silničářka ze mne nikdy nebude. Miluji biky a u nich zůstanu," uvedla Průdková.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi mají z Her mládeže druhou medaili

Roman Lehký a Jan Rajchart skončili čtvrtí. Lehký na závěr dojel v rychlém silničním závodu čtvrtý, vítěz bikerského sprintu Rajchart byl devatenáctý. Vyhráli Kolumbijci, český odstup od bronzových Nizozemců činil 32 bodů.

V neděli mají cyklisté v Nankingu na programu ještě štafetu, která bude kombinací cross country a silniční časovky. Bikerské úseky absolvují Průdková a Rajchart, silniční okruh pak Lehký s Noskovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články