Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

České tenistky zářily, Taekwondistka Šimánková nestačila na favoritku

Nanking  Druhý den Olympijských her mládeže se vydařil zejména českým tenistkám. Simona Heinová dokonce porazila světovou juniorskou jedničku, Srbku Jorovičovou. Zvítězila i další česká tenistka, talentovaná Markéta Vondroušová. Turnaj naopak skončil pro taekwondistku Adrianu Šimánkovou.

Sedmnáctiletá rodačka z Plzně Heinová měla v prvním kole extrémně těžkou soupeřku, přesto obrovský tlak ustála a nejvýše nasazenou Srbku Ivanu Jorovičovou porazila ve dvou setech. Blýskla se také patnáctiletá Markéta Vondroušová, letošní semifinalistka Wimbledonu a French Open je na olympiádě šestá nasazená, s Namibijkou Jacovsovou prohrála první set 4:6, pak se ale vzpamatovala a otočila zápas do výhry 2:1. 

Pro českou taekwondistku Adrianu Šimánkovou byla úspěchem už samotná nominace do Nankingu. Přesto doufala, že dojde dále než do čtvrtfinále, v něm ovšem narazila na těžkou soupeřku – Fatmu Saridoganovou. Favorizované Turkyni nakonec podlehla 5:9 a s turnajem se loučí. "Ona teď vyhrává, co se dá, takže to štěstíčko na los nebylo," prohlásila Šimánková.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články