Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Basketbalisty čeká klíčové utkání s Polskem

Celje (Slovinsko) - Na české basketbalisty čeká patrně klíčové utkání o postup ze skupiny na mistrovství Evropy. Ve skupině C potřebují porazit Polsko, jinak jim zbudou jen minimální šance na osmifinálovou účast. Přímý přenos utkání sledujte na ČT sport a našem webu od 17:35.

Češi se na úvod ME střetli se Slovinskem
zdroj: ČTK/AP autor: Petr David Josek

Svěřenci trenéra Pavla Budínského se budou snažit navázat na středeční výkon proti domácímu Slovinsku. S velkým favoritem prohráli jen těsně 60:62, sedmnácti body k tomu přispěl Jan Veselý.

"Je to celý balík malých důvodů, proč se nepovedlo zvítězit. V poslední minutě se nepodařilo proměnit několik střel z pole, které nebyly úplně špatné. Může to být i to, že se trenérovi nepodařilo najít malé křídlo, které by zapadlo do sestavy během celého zápasu. Ta koncovka ale byla opravdu těsná," uvedl sportovní redaktor ČT Tomáš Budka.

Naopak Polsko na úvod turnaje podlehlo Gruzii vysoko 67:84. Soupeři dokázal konkurovat jen pivot z NBA Marcin Gortat, který k 12 bodům přidal osm doskoků a čtyři asistence. "To je zajímavý výsledek, nečekalo se to. Češi prostě musí dostat pod sebe tři celky tak, aby šli dál," dodal Budka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články