Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Veslařům odstartovala sezona. První vlaštovka se počítá, je to dobré znamení, shodují se

Na Velký pátek začala českým veslařům nová sezona. U Mělníka se domácí špička utkala na mistrovství republiky na dlouhé dráze. Téměř čtyři sta posádek včetně reprezentace absolvovalo distanční závod na šest kilometrů. Nejrychlejším veslařem se stal Jiří Šimánek, Pavlína Flamíková zvítězila v kategorii dvojic bez kormidelnice s parťačkou Radkou Novotníkovou. Jaké jsou jejich vyhlídky před kvalifikací na olympijské hry?

"Byla to taková první vlaštovka formy na sezonu. Naše olympijská trať měří dva kilometry, tohle bylo na šest. V Račicích se teprve uvidí, jak to zvládneme na kratší trať," říká Šimánek v rozhovoru pro Českou televizi.

"My byly s Radkou docela spokojené, akorát se nám nepovedlo v průběhu chytit to správné tempo. Věnujeme se spíš přípravě na dva kilometry, ale první vlaštovka se počítá, je to asi dobré znamení, že to funguje," tvrdí Flamíková.

České veslaře čekají v této sezoně velké akce: mistrovství Evropy ve Slovinsku a světový šampionát v Srbsku. "Na to si musíme hlídat váhu, abychom byly ve formě," upozorňuje Flamíková.

Je nám líto, video expirovalo.
Studio 6: Začala veslařská sezona

Letos je čeká kvalifikace na olympijské hry v Paříži.

"Je to stěžejní. Veslování se kvalifikuje z mistrovství světa, na to směřujeme všechny síly. Bude se konat v Bělehradě. Dáme do toho všechno, protože olympiáda v Tokiu byla neuvěřitelná a já bych se chtěl podívat na další," plánuje Šimánek, který se ale nejvíce těší na ME na Bled.

"Budeme se snažit tomu obětovat vše, aby se nám to povedlo. Já na Hrách ještě nebyla a ráda bych se tam podívala," přeje si taktéž Flamíková.

Kromě toho je ještě čekají závody Světového poháru či tradiční Primátorky.

"Nejtěžší budou asi Světové poháry, tam začneme testovat formu, zda to funguje. Pak se budou upravovat detaily," věští veslařka.

Už vyhlíží SP ve švýcarském Lucernu. "Žije tam má sestra, takže se může přijet podívat a ten kanál mám fakt ráda," doplňuije.

Trénují jinak téměř za každého počasí. "Pokud nepadají trakaře. Jinak chodíme na vodu pořád. A denně," směje se Flamíková.

"Na trať nás nepustí v momentě, kdy je bouřka. Větru sneseme hodně, ale když je silný, že by to přvracelo lodě, závody se mění, posouvají. Ale to se děje málokdy," dodává Šimánek.

Mistrovství České republiky ve veslování na dlouhé dráze v Mělníku:

Muži - skif: 1. Cincibuch 23:23,5, skif lehkých vah: 1. Šimánek 22:41,7, dvojka bez korm.: 1. Baldrián, Helešic (všichni Dukla Praha) 22:42,2.

Ženy - skif: 1. Šantrůčková (Hamr) 25:04,7, skif lehkých vah: 1. Neuhortová 25:07,1, dvojka bez korm: 1. Novotníková, Flamíková (všechny Olymp Praha) 24:16,6.,

Zdroj
ČT sport, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články