Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Veslaři stále netuší, zda budou v říjnu závodit na mistrovství Evropy

Kompletní česká veslařská špička se představila na kontrolních závodech v Račicích, které byly pro všechny testem před plánovanými vrcholy sezony. Po zrušení Světových pohárů a přeložení olympijských her v Tokiu by jím pro seniory mělo být říjnové mistrovství Evropy v Poznani. Až v polovině srpna se ale definitivně rozhodne, zda se v Polsku bude opravdu závodit.

Jakub Podrazil s Ondřejem Synkem
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

"Já si však osobně nepřipouštím, že by se Evropa neměla konat, a vše chystáme tak, že se pojede. Samozřejmě ale může nastat situace, že se nepojede. Jasno má být 15. srpna," řekl reprezentační trenér Jakub Makovička.

S výkony reprezentantů byl vcelku spokojen. "S většinou ano. Posádky, které už tady startovaly pod hlavičkou Českého veslařského svazu, nominací prošly, plus se k nim připojí ještě nějaké další," uvedl.

Makovičku potěšila zejména výkonnost lehkých dvojskifů ve složení Jiří Šimánek, Miroslav Vraštil i Šimánek, Jan Cincibuch. Šimánek i Cincibuch dobře zajeli i na skifu.

Je nám líto, video expirovalo.
Antošová s Fleissnerovou poprvé v sezoně závodily ve stejné lodi

"Vyzdvihl bych ještě výkon dvojskifu žen Lenka Antošová, Kristýna Fleissnerová kvalifikovaného na olympiádu, hlavně dnes v přímém souboji porazily Cincibucha, což se jim ještě nikdy nepodařilo. A zajely i dobrý čas," uvedl Makovička a pochválil i nově složený dvojskif Ondřej Synek, Jakub Podrazil.

Pro Synka s Podrazilem byla akce prvním společným závodem. "Je to první ostrý start prakticky po roce, naposledy jsem závodil loni na mistrovství světa, takže mi chvíli trvalo, než jsem se rozjel. Dnes mi přišlo, že to bylo lepší, ale výsledkově to bylo horší. Lehký dvojskif byl za námi i kousek méně. Potřebovali bychom ale závodit na někoho stejně rychlého," řekl Synek. V Račicích proti sobě totiž jezdily různě velké posádky s handicapy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články