Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Veslař Jech zůstává v Austrálii. Motivace se hledá hůř, ale virtuální závod byl skvělý, říká

V Austrálii zastihla pandemie koronaviru veslaře Miroslava Jecha. juniorský světový šampion z roku 2014 čeká, až se situace zlepší. Momentálně však zůstává v Austrálii a připravuje se například díky virtuálním závodům.

Lukáš Helešic a Miroslav Jech
zdroj: prijdveslovat.cz

Jech se chystal na australský šampionát, nemoc COVID-19 ale jeho plány změnila. Stejně jako v Evropě byla navíc v Austrálii přerušena výuka na vysokých školách, byly uzavřeny sportovní kluby a omezen běžný život.

"Začala tady platit stejná opatření jako doma - až tedy na povinnost nošení roušek, ta tu není ani teď. Pak přišla jen otázka, jestli odletět, nebo zůstat. Nemít možnost uklidit se na farmu, odpověď by byla asi jasná...," uvedl Jech na webu row4fun.com.

Pardubický veslař si rychle zvykl na nový program. "Oproti dřívějšímu režimu vstávání ve 4:30 a trénování ve velké skupině nyní člověk hůře hledá motivaci, a to zejména do těžkých a nepříjemných tréninků. Ale snažíme se," řekl Jech, který se minulý týden zapojil do virtuální regaty Bohemians.

"Byl to super nápad. Závodění mě bavilo vždycky a umím si představit zklamání nejen mladých závodníků ze zrušení či přinejmenším z ohrožení celé závodní sezony, která měla být navíc olympijská. Zrušení australského mistrovství je sice nepříjemné, ale na druhou stranu jsme tu závodili téměř ob víkend od října, a závodění jsme si tedy užili dostatečně," uvedl Jech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články