Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ve Varese se představí pět českých posádek, šampionát je posledním testem před olympijskou kvalifikací

Pět českých posádek se představí na víkendovém mistrovství Evropy ve veslování v italském Varese. Pro všechny to bude zároveň test před květnovou dodatečnou olympijskou kvalifikací v Lucernu, na které by měly také startovat. Hlavními postavami české výpravy jsou Ondřej Synek a Jakub Podrazil, které čeká premiérový závod na dvojskifu. Přímý přenos sobotních rozjížděk sledujte od 11:25 exkluzivně na webu ctsport.cz.

Veslování
zdroj: Getty Images

"Pokud se chceme probojovat na olympiádu a být konkurenceschopní, tak bychom se určitě měli dostat do finále a tam jet vyrovnaný závod o přední příčky. To je náš cíl a s tím jsme do toho i s Kubou v loňském roce šli, kdy jsme si nějaká pravidla nastavili," uvedl Synek.

Na spolupráci s Podrazilem se domluvil před začátkem loňské sezony, kvůli pandemii koronaviru a zdravotním problémům pětinásobného mistra světa na skifu se ale společně nikde nepředstavili.

Ambice kvalifikovat se do Tokia mají vedle Synka s Podrazilem i Miroslav Vraštil a Jiří Šimánek na dvojskifu lehkých vah, další posádky budou spíše sbírat zkušenosti do dalšího olympijského cyklu.

I když například skifaře Jana Cincibucha, který v minulosti startoval v kategorii lehkých vah, by do hry o olympiádu mohl posunout úspěch dvojskifu. Synek totiž pro Česko již skifařské místo vybojoval na světovém šampionátu v roce 2019.

Již teď je ale jisté, že v dodatečné kvalifikaci v Lucernu se představí i další české posádky. "Po kontrolních závodech budeme sestavovat některé posádky na poslední chvíli. Všechny, které ale startují teď v Itálii, máme v hledáčku už od minulého roku," řekl reprezentační trenér Jakub Makovička.

V Itálii chybí aktuálně nejlepší česká ženská posádka Kristýna Fleissnerová, Lenka Antošová, která na dvojskifu již pro Česko místo v Tokiu vybojovala.

Přípravu veslařek pražské Slavie ale poznamenalo onemocnění covid-19. "Už jsou zdravé a v tréninku, ale představí se až ve Světovém poháru v Záhřebu. U nich není kam spěchat," konstatoval Makovička.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články