Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

V opravách na ME ve veslování uspěl jen dvojskif Vraštil - Šimánek

Hned tři české lodě musely v pátek dopoledne na evropském šampionátu v Mnichově do oprav, uspěla jediná –⁠ dvojskif lehkých vah Miroslav Vraštil a Jiří Šimánek. Nedařilo se ani párové čtyřce Filip Zima, Tomáš Šišma, Dalibor Neděla, Jan Fleissner, která v semifinále skončila na pátém místě a musí se smířit s účastí ve finále B.

Je nám líto, video expirovalo.
Vraštil a Šimánek postupují na ME do finále

Čtvrtá posádka z loňských olympijských her v Pekingu Vraštil, Šimánek ovládla svoji opravnou jízdu stylem start–cíl. Hned v prvních metrech dvoukilometrové trati se Češi dostali do vedení a první místo už neopustili.

Ze začátku s nimi držely krok portugalská a španělská dvojice, po polovině trati ale Španělé Manel Balastegui a Caetano Horta Pombo odpadli. Čtvrtá posádka z minulého ME nakonec druhé bratry Afonsa a Dinise Costaovy i přes kontrolovaný závěr porazila téměř o dvě sekundy.

"Dnes vše šlo podle plánu. Oproti včerejšku panovaly o něco lepší podmínky, i když tu stále fouká silný protivítr. Finále A na velkých závodech je vždycky skvělý zážitek, tak jsme rádi, že se nám do něj povedlo kvalifikovat," sdělil Šimánek.

Boj o medaile českou dvojici čeká v neděli po poledni. "S predikcemi radši nebudu předbíhat. Jsou tam olympijští vítězové a bronzoví medailisté z Tokia, takže o konkurenci není nouze," dodal Šimánek.

Dalším českým veslařům se postoupit mezi šest nejlepších posádek nepodařilo. Dvojka bez kormidelnice Pavlína Flamíková, Radka Novotníková i dvojskif lehkých vah Kristýna Neuhortová, Veronika Činková obsadily v opravách čtvrté místo. Párová čtyřka Filip Zima, Tomáš Šišma, Dalibor Neděla, Jan Fleissner byla v semifinále pátá. Nejblíže postupu byly Flamíková s Novotníkovou, které ještě na kilometru vedly, poté je ale předjely irská, řecká i italská dvojice.

Skifařka Lenka Antošová a dvojskif Jakub Podrazil, Jan Cincibuch budou o postup do finále bojovat v sobotu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články