Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

V nominaci na domácí MS ve veslování do 23 let mají Češi 13 posádek

Ve středu startuje v Račicích mistrovství světa ve veslování do 23 let, kterého se zúčastní celkem 13 českých posádek. Přímé přenosy můžete o nadcházejícím víkendu sledovat exkluzivně na webu ctsport.cz. Čeští pořadatelé pak také díky této akci projdou generálkou na seniorský světový šampionát, jenž se na Litoměřicku uskuteční příští rok.

"Na mistrovství světa U23 v roce 2016 jsme poslali z motivačního hlediska všechno, co mělo ruce a nohy. A ti poslední přestali s veslováním. Takže je potřeba to vybalancovat. Vybrali jsme co nejširší tým, když jsme doma, někdo pojede na úspěch, někdo sbírat zkušenosti. Většinou jsou to loňští junioři, a když budou ve finále B, nic se neděje," uvedl reprezentační trenér Jakub Makovička pro regionální vydání MF Dnes.

Na předešlém MS do 23 let v roce 2019 v USA z českých posádek postoupila do finále jen párová čtyřka mužů, která skončila pátá. Tentokrát Makovička věří, že v bojích o medaile bude více domácích lodí. "Máme v posádkách spoustu medailistů z juniorských šampionátů. Na párové čtyřce a osmiveslici jsme měli přetlak. Podle toho to i vypadá, lodě jezdí rychle. U žen by měla být vlajkovou lodí párová čtyřka s Lázničkovou a Chourovou, to může být černý kůň. Uvidíme, co skifařka Šantrůčková," řekl Makovička.

Program regaty odstartují rozjížďky ve středu odpoledne, o medaile se bude bojovat v sobotu a v neděli. Akce se koná bez diváků. "Snažili jsme se změnit původně schválený režim bez přítomnosti diváků dle pravidel, která jsou aktuálně platná v ČR, ale Mezinárodní veslařská federace nám potřebnou výjimku neudělila. Důvodem byl zejména fakt, že všechny akce pořádané mezinárodní federací se v tomto roce konaly bez diváků, a dalším argumentem je, že se řada závodníků i členů servisních týmů bude přesouvat na olympijské hry do Tokia," uvedl předseda Českého veslařského svazu Ondřej Šebek.

Je nám líto, video expirovalo.
Veslaři chystají olympioniky i MS do 23 let

Česká nominace na MS ve veslování do 23 let

Muži:

Jonáš Friedrich (skif lehkých vah); Albert Caban, Jan Šimkovský (dvojka bez kormidelníka); Martin Dufek, Adam Lízal (dvojka bez korm. lehkých vah); Jan Chládek, Aleš Pospíšil, Vít Baldinus, Adam Kulhánek (čtyřka bez korm.); Daniel Nosek, Dalibor Neděla, Tomáš Šišma, Filip Zima (párová čtyřka); Vojtěch Málek, Dennis Pinc, Jan Kvapil, Vojtěch Šanda (párová čtyřka lehkých vah); Jakub Kyncl, Tomáš Zobal, Marek Diblík, Štěpán Keller, Jan Vacek, Matouš Dočekal, Ruslan Vikol, Václav Baldrián, korm. Barbora Zelenková (osma).

Ženy:

Anna Šantrůčková (skif); Veronika Činková (skif lehkých vah); Eliška Podrazilová, Nikola Kropáčková (dvojka bez korm.); Nikola Vičíková, Tereza Cihelková (dvojka bez korm. lehkých vah); Valentýna Solařová, Zuzana Štěpánková, Michala Pospíšilová, Simona Pašková (párová čtyřka); Alžběta Zavadilová, Natálie Chourová, Josefína Lázničková, Kateřina Hartmanová (čtyřka bez korm.).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články