Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

V Mnichově startuje veslařské ME, českými medailovými nadějemi jsou Vraštil se Šimánkem

Šest českých posádek se představí na mistrovství Evropy ve veslování v Mnichově. Z plánované nominace vypadla po onemocnění Matěje Macha na poslední chvilku mužská čtyřka bez kormidelníka. Medailové ambice budou mít v Německu zejména Miroslav Vraštil a Jiří Šimánek na dvojskifu lehkých vah, kteří skončili na loňských olympijských hrách na čtvrtém místě. Přímé přenosy sledujte až do neděle na ČT sport a webu ctsport.cz.

"Věřím, že mohou udělat hezký výsledek. Přestože ale budou chybět zámořské posádky, tak konkurence je tady velká," řekl sportovní ředitel veslařského svazu Ondřej Synek.

Na loňském ME ve Varese skončili Vraštil se Šimánkem čtvrtí a postarali se o nejlepší český výsledek a jedinou účast ve finále A.

V Mnichově má reálnou šanci na start v medailových bojích více českých posádek. "Přál bych si, aby ve finále byly alespoň tři lodě. Dobře by měla jet ženská dvojka bez kormidelníka, (skifařka) Lenka Antošová, těžký dvojskif mužů i lehký dvojskif žen," vyjmenoval Synek další kandidáty na úspěch.

Je nám líto, video expirovalo.
V Mnichově startuje ME v několika sportech

Veslařský šampionát v Německu je součástí multisportovní akce, českým veslařům poslouží i jako další fáze přípravy na domácí mistrovství světa, které se v září uskuteční v Račicích.

"Evropa je pro nás jeden z vrcholů sezony a určitě nikdo nic nepodcení a pojede naplno. Vrcholem je ale domácí šampionát. Mnichov je jeden z přípravných závodů," uvedl Synek.

O zatím poslední českou medaili na ME se v roce 2019 postarala skifařka Mirka Topinková, která byla třetí v Lucernu.

Česká nominace na ME ve veslování:

Muži: Jakub Podrazil, Jan Cincibuch (dvojskif); Miroslav Vraštil, Jiří Šimánek (dvojskif lehkých vah); Filip Zima, Tomáš Šišma, Dalibor Neděla, Jan Fleissner (párová čtyřka).

Ženy: Lenka Antošová (skif); Pavlína Flamíková, Radka Novotníková (dvojka bez korm.); Kristýna Neuhortová, Veronika Činková (dvojskif lehkých vah).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články