Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Tři české posádky postoupily v Mnichově do semifinále, Vraštila se Šimánkem čekají opravy

Skifařka Lenka Antošová, dvojskif Jakub Podrazil, Jan Cincibuch a párová čtyřka Filip Zima, Tomáš Šišma, Dalibor Neděla, Jan Fleissner postoupily z rozjížděk do semifinále mistrovství Evropy ve veslování v Mnichově. Další tři české posádky, které zasáhly do úvodního dne šampionátu, čekají opravné jízdy. Přímý přenos opravných jízd sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Antošová a další dvě české posádky postoupily na veslařském ME do semifinále

Antošová obsadila ve své rozjížďce druhé místo, když výrazně zaostala za nejrychlejší Karolien Florijnovou z Nizozemska.

Za vítězkou dvou závodů Světového poháru v této sezoně a jednou z hlavních favoritek ME ale bezpečně kontrolovala postup do sobotního semifinále.

Druhá skončila i párová čtyřka, která v závěru odrazila útok Belgičanů a nestačila jen na nejrychlejší Rumuny. Podrazil s Cincibuchem poté do mistrovství vstoupili třetím místem.

Třetí skončili i Miroslav Vraštil a Jiří Šimánek na dvojskifu lehkých vah a v pátek je čekají opravy.

Čtvrtá posádka z loňských olympijských her i minulého ME mohla v případě vítězství postoupit přímo do nedělního finále, teď bude nejprve v opravách usilovat o start v semifinále.

Dvojka bez kormidelnice Pavlína Flamíková, Radka Novotníková i dvojskif lehkých vah Kristýna Neuhortová, Veronika Činková byly čtvrté a opravy je čekají také v pátek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články