Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Synka a další čeká letos zřejmě jen jeden mezinárodní start. Poznaň chystá ME

Zřejmě pouze jeden mezinárodní start v sezoně čeká domácí veslaře v čele s pětinásobným mistrem světa Ondřejem Synkem. Po odložení olympijských her v Tokiu a zrušení všech závodů Světového poháru pro ně bude vrcholem roku říjnový kontinentální šampionát v Poznani. "Momentálně to tak vypadá a je to škoda," řekl Synek.

"Všechny ostatní závody byly zrušeny bez náhrady. Nevím, jestli je pak nejsou schopni uspořádat na podzim, nebo nechtějí. Klidně by se v září říjnu dva tři závody mohly jet," podotkl Synek.

Právě o minulém víkendu se představil v Praze a suverénně vyhrál distanční závod na šest kilometrů O cenu Jaroslava Ondráka.

Mezi skifařkami se z vítězství radovala Lenka Antošová, které volnější závodní program příliš nevadí. "Je dobré, že tam je alespoň jeden vrchol a víme, na co se máme připravovat. Kdybych nemusela celý rok závodit a řekli mi, že pojedeme až v září Evropu, tak budu jen trénovat."

Elitní veslaři se teď připravují v české metropoli, v červenci se přesunou do Račic. "Máme naplánované kontrolní závody na skifech, pak budeme mít čtrnáct dní soustředění a další kontrolky, tentokráte různých posádek, které pojedou na sebe," řekla parťačka Antošové na dvojskifu Kristýna Fleissnerová.

Koncem září se v Račicích uskuteční i domácí šampionát a důležitou součástí sezony pro veslaře budou Primátorky, přeložené z června na 20. září.

"Doufám, že se tady doma rozjedeme a budeme na mistrovství Evropy dobře připraveni," řekl Synek, který nebude na ME startovat na skifu, ale na dvojskifu s Jakubem Podrazilem.

Nově složené posádce, která spolu začala trénovat až na jaře, tak může dostatek času prospět. "Určitě je to i směrem k olympiádě lepší. Zvládneme toho víc natrénovat," uvedl Podrazil, který si zvyká na veslování v párové disciplíně.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články