Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Synek začal mistrovství světa, jak se na obhájce sluší, vyhrál rozjížďku

Suverénně vstoupil skifař Ondřej Synek do mistrovství světa v americké Sarasotě. Obhájce titulu, který na Floridě usiluje už o pátý titul, vyhrál úvodní rozjížďku a druhého Thibauta Verhoevena z Francie porazil o více než jedenáct sekund. Bez problémů tak postoupil do středečního čtvrtfinále.

Sport
zdroj: ČT4

Čtvrtfinálová jízda čeká i skifaře lehkých vah Jana Cincibucha, který byl v rozjížďce třetí. Letošní evropský šampion v kategorii do 23 let si bezpečně kontroloval postupovou pozici za vítězným Novozélanďanem Matthewem Dunhamem a Norem Kristofferem Brunem.  

Dvojka bez kormidelníka Lukáš Helešic a Jakub Podrazil pojede opravu. V rozjížďce o dvě postupová místa do semifinále skončila česká posádka pátá. Zvítězili Novozélanďané Thomas Murray a James Hunter před Brity Tomem Jefferym a Thomasem Georgem, za nimiž Helešic s Podrazilem zaostali o dvanáct sekund.  

Opravná jízda v úterý čeká i dvojskif lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Šimánek, který skončil třetí. Přímo do semifinále postoupili jen nejrychlejší Poláci Milosz Jankowski a Jerzy Kowalski, Češi projeli cílem o více než jedenáct sekund později.  

Zbývající tři české posádky, které na MS startují, vstoupí do programu v pondělí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články