Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Synek s Podrazilem mají novou loď a o Tokio se ještě porvou. Kdo je v dvojskifu šéf?

Pětinásobný světový šampion na skifu už má samoty na vodě dost a zdvojnásobil posádku. Ondřej Synek se chce příští rok na olympijských hrách v Tokiu představit na dvojskifu. Slavný skifař přibral do posádky Jakuba Podrazila a spolu už trénují v Praze na Vltavě na zbrusu nové lodi, kterou mají postavenou právě pro olympiádu.

Veslař Ondřej Synek
zdroj: ČTK autor: Michaela Říhová

Sedmatřicetiletý veslař má sice už vybojovanou účast na skifu, ale s novým parťákem si musejí účast v nové disciplíně teprve vyjet. "Baví mě to a doufám, že nám to půjde a vydržíme, probojujeme se na olympiádu a tam se pokusíme uspět," řekl slavnější z nové posádky. "Určitě nechci zakončit veslařskou kariéru bez ještě jednoho olympijského startu," potvrzuje Synek ambice.

Oba dvoumetroví veslaři těží z podobných fyzických dispozic a silových předpokladů. Celková souhra se má zlepšovat s počtem natrénovaných hodin.

"Co se týče silových a vytrvalostních schopností, jsme na tom hodně dobře a teď už jen to sladit a jet stejně a rychle," dodal Synek ke spojení s předním evropským veslařem na dvojce bez kormidelníka.

Je nám líto, video expirovalo.
Synek zabojuje o Tokio s Podrazilem

I Podrazil už má olympijské zkušenosti, když pod pěti kruhy závodil už dvakrát. "Švýcaři, kteří jsou bronzoví medailisté z posledního mistrovství světa, se báli. Do té posádky teď zasedá hodně osobností, všichni jsou na to zvědaví, to pole je husté," konstatoval k odezvě, kterou přinesla jejich nová dvojice na sociálních sítích.

A kdo bude mít v lodi hlavní slovo, je jasné. "Samozřejmě že Ondra je šéf. Je to kapitán, je o deset let starší a on se musí poslouchat," potvrdil Podrazil.

A jak vidí Synek nový dvojskif? "Loď je loď, je nová, tvrdá a rychlá, k tomu není co dodat. Už ji jen polepit barvami a je to."

Hlavní zprávy

Nejčtenější články