Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Synek odstartuje sezonu v Norsku. Natrénováno mám super, hlásí

První závod v sezoně čeká příští týden v Norsku skifaře Ondřeje Synka. Česká veslařská jednička je už v plném tréninkovém nasazení a ladí formu na srpnové mistrovství světa v Rakousku, které je zároveň kvalifikací na olympijské hry v Tokiu. 

Ondřej Synek
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Teď se cítím dobře, myslím, že natrénováno mám super, a těším se, až začnou závody. V pátek máme první kontrolní testy a příští víkend jedu závodit do Norska a na to se moc těším," řekl Synek.

Letošní předolympijskou sezonu podle něj očekávají veslaři s notnou dávkou nervozity. "Tokio je za rohem. Musíme se kvalifikovat na olympiádu a postupuje jenom prvních devět z MS, což může vypadat jako pohoda, ale na druhou stranu je to hrozně málo. Stačí jedno malé zaváhání a člověk na olympiádu nepojede," uvedl zkušený veslař.

Synek letos vynechá úvodní závod Světového poháru. "Nepojedu první Světový pohár, jen druhý a třetí. Pak mistrovství Evropy. Na regatu v Henley se těším moc a potom mistrovství světa," řekl téměř dvoumetrový závodník, který má ve sbírce tři olympijské medaile.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články