Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Synek jede na MS obhajovat zlato, veslaře postrašil hurikán

V americké Sarasotě začíná příští neděli veslařské mistrovství světa a vedení české výpravy věří, že reprezentanti přivezou alespoň dva cenné kovy. Na vrcholné akci sezony se představí třináct českých závodníků v sedmi disciplínách. Hlavní hvězdou je skifař Ondřej Synek, který bude obhajovat zlatou medaili z minulého světového šampionátu v roce 2015 a bude usilovat již o pátý triumf na MS v kariéře. "Výzva to samozřejmě je. V historii jich pět získali jen Drysdale a Lange, já mám čtyři. Mohl bych je dotáhnout," řekl Synek, který je zároveň rád, že vůbec bude kde startovat. Důvod? Nejen českou výpravu totiž postrašilo řádění hurikánu Irma na Floridě v minulém týdnu.

Ondřej Synek
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Hurikán nakonec areál v Bradentonu neponičil. "Stal se malý zázrak, hurikán zeslábl, a i když oko hurikánu letělo přímo nad závodištěm, tak podle den starých zpráv je vše v pořádku," oddechl si předseda Českého veslařského svazu Dušan Macháček.

Podle organizátorů byla poničena jen okolní infrastruktura, která se stihne opravit. Program MS tak nebyl nikterak změněn. "Obávali jsme se i případných škod na lodích, které do Ameriky putovaly přes moře v kontejneru. Vše ale dobře dopadlo," dodal Macháček.

Je nám líto, video expirovalo.
Areál pro MS ve veslování hurikán neponičil, Synka čeká boj o obhajobu zlata

Vedle Synka budou další čeští veslaři v Sarasotě bojovat hlavně o postup do finále. "Stejně jako v minulosti nevysíláme na mistrovství světa, které je v zámoří, tak silnou výpravu. Ale nominovali jsme závodníky s reálnými ambicemi na finálové umístění. Všechny ambice tak směřují u Ondry na medaili, u ostatních do šestého místa," uvedl Macháček.

Na letošním ME v Račicích se ze zisku zlatých medailí radoval i dvojskif Lenka Antošová, Kristýna Fleissnerová, čtyřka bez kormidelníka lehkých vah Jan Hájek, Milan Viktora, Jan Vetešník, Jiří Kopáč poté skončila třetí. Právě čtyřka "bez" lehkých vah by podle Macháčka mohla být černým koněm české výpravy.

"I když je to neolympijská disciplína, tak je hodně obsazovaná. A klukům se nyní mimořádně daří. V Lucernu na posledním Světovém poháru byli třetí a i v handicapových testech, které u nás nyní jezdí, vždy vyhrají. Proto je také tipuji na medaili," řekl Macháček.

Nominace:

Muži: Ondřej Synek (skif); Jan Cincibuch (skif lehkých vah); Lukáš Helešic, Jakub Podrazil (dvojka bez kormidelníka); Miroslav Vraštil, Jiří Šimánek (dvojskif lehkých vah); Jan Hájek, Milan Viktora, Jan Vetešník, Jiří Kopáč (párová čtyřka lehkých vah);

Ženy: Lucie Žabová (skif); Lenka Antošová, Kristýna Fleissnerová (dvojskif).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články